четвер, 29 травня 2014 р.

Vitus - вайценбок від Weihenstephaner

Weihenstephaner - Vitus
алк. 7.7%, 16.5%

Vitus належить до цікавого пивного стилю - weizenbock. Тобто, як очевидно з назви - пшеничне пиво і бок в одній пляшці :)

Пиво непрозоре з дріжджовою мутністю. Колись в Києві брали на розлив в "Натюрліху", то Vitus, здається, був світлішим по кольору за Hefeweissbier від того ж Weihenstephaner.
Аромат дуже насичений з переважаючими банановими нотками, прямо бананова жуйка :) Ну і звичайно прянощі, дріжджі - все як в хорошого баварського пшеничного.
Не дивлячись на достатньо високу густину (16.5%) і 7.7% алкоголю, п'ється доволі легко. Смак освіжаючий з пшеничною кислинкою, деякою медовістю. В післясмаку - банан і гвоздика.
Класне пиво.

5 коментарів:

  1. класне але в голову дуже якось б'є))) важкувати по алкоголю

    ВідповістиВидалити
  2. це шикарний вайценбок. недавно пив Pikantus від Erdinger, який теж вайценбок, то він мені щось не дуже сподобався

    ВідповістиВидалити
  3. Вайнштефани всі класні але я більше Майзель люблю - пшеничний дункел особливо

    ВідповістиВидалити
  4. О, а той Vitus, що я брав у київському Good Wine, був з етикеткою, на якій була позначка переможця WBA.

    ВідповістиВидалити
  5. ага, він кілька років вигравав той конкурс в своєму стилі

    ВідповістиВидалити