понеділок, 12 травня 2014 р.

Хмільний лев - нова львівська мініпивоварня

Кілька днів тому дізнався, що у Львові працює мініпивоварня з назвою "Хмільний лев" і от тепер отримав змогу скуштувати їх пиво. Було виділено цілий КЕГ і всі охочі мали можливість безкоштовно продегустувати їх пиво та поспілкуватись з пивоваром.
Як стало відомо, власного закладу, де продаватимуть це пиво не мають (та і найближчим часом не планують). Пиво реалузовується в "розливайках" міста, зокрема його можна придбати в King Cross - точка на вході до "Ашану".


Хмільний лев
алк. 4.7%, 12.0%
Пиво - нефільтрований лагер світло-солом'яного кольору, непрозоре. Аромат помірно виражений - трохи дріжджової кислинки, деяка квітковість. Карбонізація на рівні - бульбашки невеликі, відчувається, що це природна карбонізація без штучного насичення CO2. Смак рівний, освіжаючий. Без хмелю і з приємною кислинкою в післясмаку.
За словами пивовара - було кілька пробних варок за різними рецептами і встановлено, що 70% споживачів орієнтуються на більш дріжджовий і солодовий варіант пива, 30% - на більш хмелевий. Тому на разі варять такий "літній" дріжджовий варіант.


А ось і сам пивовар. Для пива використовують артезіанську воду, яка проходить спецільну обробку - від бактерицидних ламп, до мінералізації чи спецільного очищення. Солод беруть український - з Мукачево та Славути, хміль - німецький. Незабаром планують ще один світлий сорт - більш охмелений і дещо пізніше - темне пиво. Також працюють над назвою, бо все ж "Хмільний лев" - для Львова дещо заїжджена назва, логотипом, бо той що на флаєрі зверху лише попередній варіант.


Що ж, проект досить цікавий. Хлопці відкриті як для ідей, так і для критики. Хочеться побажати їм успіху і чекаємо нових варок.

11 коментарів:

  1. А мені назва Хмільний Лев чомусь сподобалась.
    І знову - "живе" пиво, мене чомусь те слово нервує - для пива, скоро цигарки будуть впарювати народу під брендом "живий тютюн"!))

    ВідповістиВидалити
  2. ну не знаю, занадто очевидно чи що :)
    у Львові багато цікавих легенд чи там географічних назв, які можна було би використати. Та й назви за прізвищем пивовара/засновника чи щось таке Ви і самі в одному з попередніх постів піднімали :)

    ВідповістиВидалити
  3. Хмільний лев - нова львівська мініпивоварня

    User referenced to your post from Хмільний лев - нова львівська мініпивоварня saying: [...] Originally posted by at Хмільний лев - нова львівська мініпивоварня [...]

    ВідповістиВидалити
  4. А как это "природна карбонізація без штучного насичення CO2", если разливалось из кега? :)

    ВідповістиВидалити
  5. мається на увазі, що в самому кезі вона природня

    ВідповістиВидалити
  6. Пиво яке пробував 14 травня у Роті пива - і пиво яке пробував у Гальбі пива 28 травня - різні - перше дійсно нагадувало "домашнє", а ось друге - набагато краще, і дуже сподобалось - у ньому явно відчувається і аромат і смак німецького хмелю і хоч нефільтроване але дуже нагадувало пілс у кращих його проявах.

    ВідповістиВидалити
  7. ну пивовар так і казав, що зараз мають 2 "базові" сорти - один з нахилом в "нефільтрованість", більш дріжджовий варіант і інший більше охмелений. проблема в тому, що вони обоє називаються "хмільний лев" :)

    ВідповістиВидалити
  8. А є контакти пивовара? Хочу з ним поспілкуватись.

    ВідповістиВидалити
  9. Отут є контакти (мейл і телефон)
    https://vk.com/club76080775

    ВідповістиВидалити