понеділок, 26 травня 2014 р.

Портерна вечірка 5

В принципі ювілейна, п'ята вечірка. Цього разу з виїздом на природу. Проголосувавши на президентських виборів, вирушили пити портери - з останньої зустрічі назбиралось багато цікавого. Як завжди багато портерів з Польщі - благо в них з цим сортом все добре, дві новинки від Meantime з київського GoodWine, угорський портер, привезений , німецький екземпляр, ну і звичайно ж - наш львівський :)



Fuller's - London Porter
алк. 5.4%
Почали з London Porter від Fuller's - це шикарний англійський портер (не дивно, що на ratebeer має максимальну оцінку по стилю). В ароматі все "як треба" - карамель, кава і шоколад, все збалансовано і гармонійно. Смак - підсолоджена кава, трохи гіркого шоколаду і паленого цукру, післясмак сухий, гіркуватий. Хороший портер і в принципі дістати його в нас не так і складно.


Sörker-T Kft. - Black Ball
алк. 6.0%
А ось цікавий портер від угорської мікропивоварні. По стилю - американський портер. Крім карамелі, шоколаду, тут присутня якась гіркота - можливо від охмелення (угорської ніхто не знає, розібрати склад з етикетки не змогли :)), хоча мені вона не дуже сподобалась - вибивалась, створюючи якийсь дисбаланс в смаку.


Meantime - London Porter
алк. 6.5%
Ще один London porter цього разу від броварні Meantime. Піна як видно тримається добре, в ароматі явна паленість. В смаку - гіркий шоколад, палений солод, гіркота. Чомусь не дуже сподобався - напевно після попереднього. Треба буде якось перепробувати його.


Browar Lwówek - Porter 18o
алк. 8.5%, 18.1%
Один з польських портерів, який не пробував раніше. В ароматі кава, вершкові нотки. В смаку явна паленість цукру, какао - мені чомусь більше схожий на стаут (Foreign Extra Stout).


Browar Amber - Grand Imperial Porter
алк. 8.0%, 18.1%
Ну це класний портер. Про нього я вже писав - тому повторюватись не буду. Як будете бачити - беріть, не пошкодуєте.


Browar Amber - Grand Imperial Porter Chilli
алк. 8.0%, 18.1%
А це - брат Grand Imperial Porter з додаванням перцю чіллі. Вперше пробую щось таке - чіллі в смаку щипає за язик, а от в післясмаку вже добре обпікає піднебіння і горло. Якщо не любите гострої їжі - вам не сподобається, а так - цікава штука :)


Lausitzer Schwarzes Porter
алк. 4.4%
А от і мій перший німецький портер. І скажу, що з портером цей сорт не має нічого спільного :) Солодка зернова водичка.


Meantime - Chocolate Porter
алк. 6.5%
Ну і "на десерт" залишили шоколадний портер від Meantime. Аромат шоколадно-кавовий, п'ється ненав'язливо, легко. Смак в продовження аромату теж кавово-шоколадний, з приємною паленістю, в післясмаку карамелька і шоколад. Класна штука.

12 коментарів:

  1. ага, прекрасно.
    треба збирати портери до наступного разу

    ВідповістиВидалити
  2. Портер від Фулера сподобався, а ось Мінтаймівський розчарував...

    ВідповістиВидалити
  3. +1
    ну Chocolate ще півбіди, а от інший - так, розчарування

    ВідповістиВидалити
  4. можливо це для кубіт розраховано або з зі шварцвальдським тортом тре його пити

    ВідповістиВидалити
  5. нам "на десерт" після тих всіх портерів (особливого після того німецького "напою") пішов дуже класно :)

    ВідповістиВидалити
  6. гммм, можливо, Брю дог кокоа психо і лібертін, а також Подковань карамеь,- все зіпсували, на їх фоні Мінтайм просто був як водичка....

    ВідповістиВидалити
  7. Хм, а мне Минтайм очень понравился. Правда пил всего 50 грамм в ГудВайне, но минусы всё равно можно было бы уловить. Нужно будет взять отдельно попробовать.

    А у Lausitzer Schwarzes Porter оценка на РейтБире 4/0 — это жесть :)

    ВідповістиВидалити
  8. +1. теж хочу окремо перепробувати :)

    А про Lausitzer - я ж писав, що з портером цей напій немає нічого спільного :)

    ВідповістиВидалити