вівторок, 13 травня 2014 р.

Бельгія у Львові: De La Senne

Я вже згадував в попередніх постах про Бельгію у Львові. Так от нарешті асортимент поповнився і 3-ма сортами від Brasserie De La Senne: Taras Boulba, Zinnebir та Jambe-de-Bois.
В Тараса Бульби кумедна етикетка, з якою пов'язана одна легенда. Думаю, Гоголя всі читали або хоча б знають сюжет однойменного твору. Так от - фламандський парубок одружився з франкомовною валлонською дівчиною, що дуже розгнівило його батька, пивовара. Smeirlap - діалектне слово, що означає "Дурень" чи щось таке.

De La Senne - Taras Boulba
алк. 4.5%
Етикетка каже, що перед нами Extra hoppy ale, хоча це бельгійський pale ale. Піна класна, стійка. Пиво непрозоре через наявність дріжджів в пляшці. Аромат досить різкий - як пишуть деякі колеги, прафюмерний, апельсинова цедра, спеції. Смак досить насичений - цитрусова кислинко-гірчинка (дається взнаки хороше охмелення), післясмак гірчить грейпфрутом. Класна штука.

6 коментарів:

  1. Чи куштували інші два від Де ля Сен? Якщо так, то які відгуки?

    Хотів також повідомити, що на початку червня плануємо привезти стаутерік http://www.ratebeer.com/beer/de-la-senne-stouterik/63911/

    ВідповістиВидалити
  2. Так, куштували - зразу ж всі пробував. Пізніше відпишусь
    Стаут - це цікаво, чекаємо )

    ВідповістиВидалити
  3. в пабі Христофор з'явилося Верховина темне з цікавим кавовим присмаком. Пиво приємно здивувало. Світле пиво цієї броварні не сподобалось.

    ВідповістиВидалити
  4. о, дякую за інфу. світле там пив, але чув ніби, що його на "Хмільний лев" замінили.

    ВідповістиВидалити