понеділок, 12 січня 2015 р.

Правдиве пиво

Пивоварня "Правда", про відкриття якої я писав недавно, нарешті почала продавати власне пиво. В меню заявлено 3 сорти - Світло, Сила та Свято, але в наявності було 2.


Правда Світло
алк. 4.5%
 
При варці використано 3 німецькі хмелі - Magnum, Perle та Tradition. Солод теж німецький від Weyermann (який саме - невідомо, обіцяли зробити зустріч-дегустацію для нашої спільноти колекціонерів, тоді і буде більше інформації).

Пиво, очевидно, нефільтроване і непастеризоване. Світло-бурштинового кольору, мутне, непрозоре. Піна висока, стійка, середньозерниста, по консистенції як пінка від шампуня (але  XX Bitter i Saison de Dottignies теж з такою пінкою приносили - тому це або форма бокалу сприяє такому піноутворенню, або ж система розливу - але мені така піна подобається). 

В ароматі - лимонна цедра, хміль і деякі 'відхилення' - щось типу соломи, не знаю, чи це так було задумано, чи щось із дріжджами. На смак досить легке, з наростаючою гіркотою і деякою пилючністю. Післясмак сухий і хмелевий, гіркота дещо вибивається з загальної картини як на мене.



Правда Свято
алк. 8.5%

В меню фігурує як 'оксамитове', але по кольору цього і не скажеш - трохи темніше за Світло, але таке ж непрозоре. Тут же, крім німецьких хмелів Perle i Opal використано також і англійські - Brewer's Gold та Northern Brewer, а також цукри - коричневий Cassonade та кристалізований льодяниковий Candi.

Піна не така висока, що і не дивно для міцних сортів. В ароматі тони груші та персика і знову та ж суха трава, як у Світла. Тіло явно густіше, консистенція грушевого пюре, в міру солодке, з помірною хмелевою гіркотою.

До речі, якщо вірити соцмережам, - то перша варка була 21 грудня, а 8-9 січня пиво вже пішло у продаж. 19 днів дозрівання для міцного 'бельгійця' - дуже мало, тому пиво 'молоде' і напевно це і відбиваєтсья на смаку. Треба буде зайти перепробувати через кілька варок, коли рецептура відшліфується.

2 коментарі:

  1. Консистенція грушевого пюре??? Я нещодавно робила грушеве пюре - його можна ложкою їсти, а пити - ні. Шось тут не те, або мої груші зробили неправильні бджоли:)
    ПС. і окремо ще раз зафукаю описи пива. Як по ним можна щось зрозуміти?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ну так виглядає, що вийшло не те, що хотіли... мені казали, що буде щось типу де ля сеннівського Тараса Бульби і інший сорт - типу La Chouffe... тобто belgian pale ale i belgian strong pale ale, але щось пішло не так (с)
      ну і інше - святкове, типу Noel'ів, але теж вийшло світле, а не оксамитове...

      http://zastavny.com/2015/01/26/pershi-pyva-pravda/

      Видалити