четвер, 8 січня 2015 р.

Delirium Noël (Christmas)


Huyghe Delirium Christmas
алк. 10.0%

Цього Різдва відкрив для себе прекрасний екземпляр святкових міцних елів - Delirium Christmas (він же Noël) від пивоварні Huyghe, яка відома своїм рожевим слоником )

В бокалі виглядає темним, коричневим, однак на просвіт червоно-рубінового кольору. Піна на диво висока як для такого міцного сорту, середньозерниста, тримається досить довго.

Аромат багатогранний, насичений спеціями, хоча на етикетці згадувань про спеції в складі не знайшов (наліпка імпортера вказує ще цукор, але його багато-хто з бельгійців додає для повторної ферментації у пляшці). Сухофрукти, трішки гвоздики і вишня, все це відтіняється деякими винними нотками.

Смак як продовження аромату теж зачаровує - цукерки "п'яна вишня", сухофруктова кислинка балансує з солодкавістю карамельних солодів, і це все приправлено щіпкою кориці, гвоздики та коріандра, підігріте м'якою алкогольною складовою. До речі, 10% спирту замасковані дуже добре, ні в ароматі, ні в смаку не відчуваються. Пиво нагадує про свою міцність лише приємном теплом.

Тіло пива не таке густе як очікується, що вкупі з прихованим алкоголем створює досить небезпечний напій. Але це ж святковий ель - його не потрібно пити залпом і у великих кількостях, а спокійно насолоджуватись протягом вечора.


1 коментар:

  1. Ми його пили розливне - дуже і дуже гарне, справді гарно прихований алкоголь, що досить рідкісна принада у ноелів, аж дивно, що та ж броварня робить абсолютно посередній різдвяний шмурдяк La Mère Noël. Хоча, якщо згадати їхні Mongozo і Florisgaarden, то не дивно

    ВідповістиВидалити