вівторок, 13 січня 2015 р.

Святкові BrewDog'и

І в продовження новорічно-різдвяної пивної тематики - два сезонні зимові сорти від шотландців BrewDog.

BrewDog Santa Paws
алк. 4.5%

Відносно легкий (4.5% таки замало для різдвяних сортів, які переважно роблять міцнішими) Scottish ale зварений з додаванням верескового меду.

Колір темно-каштановий, густий з липкою невисокою пінною шапкою. Аромат паленого солоду, скоринка чорного хліба, трохи кави і шоколаду.

Перший ковток доволі суворий - терпка і в'яжуча гіркота паленого солоду, але далі смак пом'якшується - з'являється солодкавість меду та ірисок. В післясмаку пробивається хміль - ну куди ж без нього ) Загалом сорт на любителя - така собі пом'якшена версія їхньої ж Dogma.


BrewDog Hoppy Christmas
алк. 7.2%

Festive pale ale, який є по суті American IPA. Якщо чесно, то так одразу і не пригадаю різдвяних ІРА, зимові сорти - це переважно або імперські стаути, або ж міцні бельгійські елі зі спеціями. Але це BrewDog, та й до слова 'hoppy' найкраще підходить стиль ІРА.

Бурштинового кольору, піна не дуже висока, мілкозерниста. Аромат дійсно святковий - багато ялинової хвої, цитруси і мед. В смаку спочатку відчувається солодкавість, медовість, але це лише на перший погляд, бо далі його величність Simcoe (так-так, це однохмелевий ІРА саме з цим сортом) розкривається на повну - хвойно-грейпфрутова гіркота яка довго тягнеться в післясмаку. Непоганий баланс, досить цікавий ІРА.

4 коментарі:

  1. Я їх минулого року куштувала, "лапи" сподобалися більше за ІРА, можливо, вони змінили трохи рецептуру чи сорт хмелю, бо тоді якось зовсім не було чути ялинок, він явно переважав у грейфрутовий бік

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. теж пив минулого року... можливо, неправильно розшифрував свої записи, але, здається, що хвойність таки була

      Видалити