середу, 14 січня 2015 р.

Tuborg Christmas brew


Tuborg Christmas Brew
алк. 5.1%

Святковий сорт Tuborg в себе на батьківщині - в Данії вперше був зварений в 1981 і там він відомий під назвою Julebryg. Для нашого ринку Carlsberg Ukraine цей сорт випускає лише цього року, хоча в сусідній Росії, до прикладу, його варять вже кілька років до зимових свят. Крім того, наш аналог дещо легший - 5.1% алкоголю проти 5.6% в оригінального Julebryg. І доступний він у нас лише в банках об'ємом 0.5л.

Пиво по кольору схоже на віденський лагер, хоча віденського солоду в складі нема (там тільки світлий ячмінний, палений та карамельний). Піна досить стійка, середньозерниста, кольору брудного снігу. В принципі, виглядає святково.

В ароматі основу складає солодова складова з нотами чорного хліба та паленого цукру. На смак досить карбонізоване, з приємною карамельністю, яка балансує з легкою гірчинкою. Іноді пробивається зернова солодкавість, яка явно замітна у світлих сортах Carlsberg і яка особисто мені не дуже подобається.

Загалом не так вже і погано як для масвиробника, але якоїсь родзинки тут не має і це пиво не викликає в мене бажання купити його знову.


2 коментарі:

  1. Разницы в % алкоголя возможно и нет. В ЕС, насколько я знаю, указывают среднее значение объёмной части алкоголя, а у нас "не менее чем". Это иногда порядком раздражает :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. хм... дивився в рос. аналогів вказують так і як в датського...

      Видалити