пʼятницю, 29 травня 2015 р.

AltBier IPA


AltBier IPA
алк. 6.5%, 15%

Ще однин індійський світлий ель, зварений в Україні. Цього разу від харків'ян з Altbier. До речі, наскільки мені відомо, саме вони першими зварили комерційне IPA у нас, ще до експериментів Пивної Думи, IPA від Одеського Troubadour чи нашої Королівської пивоварні. Правда тоді були інші характеристики - 7% алкоголю проти 6.5% зараз.

Пиво насиченого бурштинового кольору, трішки мутне. Піна невисока, липка і не дуже стійка. В ароматі підвальна сирість (пиво день їхало в потязі з Харкова і добу пролежало в холодильнику, пилось на 3-і йдень після наливу в пляшку), за нею пробиваються ноти благородного хмелю.

П'ється доволі тяжко - гіркота груба, незбалансована, карбонізація низька. Можна списати на дорогу, але з іншого боку - що ж це за IPA, який не може витримати подорожі з Харкова до Львова (я вже мовчу про перевезення з Британії до Індії без Суецького каналу :))

Щось останнім часом невдачі з продукцією від цієї харківської мініпивоварні. Сподіваюсь, колись вийде спробувати їх пиво на місці, свіжим для справедливої оцінки.

1 коментар: