вівторок, 17 червня 2014 р.

УПА в підпільній боротьбі за крафтову революцію

Київська міні-пивоварня продовжує експериментувати з різними сортами, цього разу випустивши варіацію на тему IPA - Ukrainian Pale Ale. Попередня версія IPA від "Пивної думи" чомусь не дуже добре продавались, тому цього разу випустили одразу чотири варіанти - з різними ступенями охмелення. Продаватимуться поступово, наскільки я знаю, перша версія - найсолодша, вже закінчилась і прямо зараз в закладах мережі друга версія - найбільш охмелена з чотирьох. Для приготовання використовували 4 види хмелю - Ella, Citra, Galaxy і Cascade.

Пивная Дума - Ukrainian Pale Ale #1
алк. 6.0%, 15.0%
Пиво бурштинового кольору з досить стійкою піною. В ароматі мармелад, тропічні фрукти, серед яких виділяються манго і персик, хмелеві нотки. З першим ковтком пива відчувається фруктова солодкавість і мармеладність, не приторна, але в принципі не те, що очікуєш від ІРА :) З'являється приємна хмелева гіркота, яка м'яко тягнеться в післясмаку. П'ється досить легко і смачно, але цим пиво і небезпечне - 6% алкоголю не відчувається зовсім, замасковані солодкавістю і приємною хмелевою гіркотою з тропічно-фруктовими нотками.

Пивная Дума - Ukrainian Pale Ale #2
алк. 6.0%, 15.0%
Фото не даю - на вигляд аналогічне, та й ТТХ такі ж. В другій версії солодкавість не так явно виражена, на перший план виходять хміль, манго, ананас. Післясмак трішки сухіший.
Ця версія мені особисто сподобалась більше. Правда, такі сорти хмелю можна було би використати по-іншому, але, наскільки мені відомо - то це пиво і задумувалось не як класичний ІРА, а така собі підготовка споживачів до охмеленого пива. (До речі, говорити "хмільне" в сенсі алкогольне - неправильно. Хміль до кількості алкоголю в пиві не має відношення, він [алкоголь] з'являється внаслідок збродження цукрів з солоду)

4 коментарі:

  1. интересное пиво вышло )
    с такими-то хмелями можно было ІРА ближе к американским крафтам сделать, но ресторан все-таки больше думает о продажах и о продаваемости пива

    ВідповістиВидалити
  2. Цікаво!

    > До речі, говорити "хмільне" в сенсі алкогольне - не правильно.
    А ще неправильно писати "неправильно" окремо в цьому контексті ;)

    ВідповістиВидалити