Оскільки стилів пшеничного пива є багато, ми вирішили піти досить простим шляхом, поділивши "учасників" на 2 категорії - умовно "німецький тип" (ті, що мають в складі пшеничний солод) та умовно "бельгійський тип" (ті, що мають в складі пшеницю). Так, такий поділ досить умовний, але має право на існування. Особисто для мене стало відкриттям те, що у складі "Празького" від Рівненського пивзаводу є пшениця, якось ніколи на це не звертав уваги.
Дегустація проводилась як і минулого разу всліпу по десятибальній системі. Що з того вийшло - нижче.
1 | Кумпель Пшеничне | 7.7 |
2 - 3 | Оболонь Пшеничне | 7.3 |
2 - 3 | Королівська пивоварня Пшеничне | 7.3 |
4 | Львівське Білий лев | 6.4 |
5 | Oettinger Weiss | 5.8 |
6 | ППБ Blonde | 5.7 |
7 - 8 | Львівське Старий Домс | 5.5 |
7 - 8 | ППБ Пшеничне | 5.5 |
9 | Ковчег Пшеничне | 5.0 |
10 | Staropramen Wheat | 4.8 |
11 | Бердичівське Пшеничне | 4.0 |
Ну тут як на мере переможці справедливі, тільки от дивує досить низькі місця ППБ Пшеничного та Oettinger Weiss - це цільком пристойні вайцени.
1 | Чернігівське Біле | 7.3 |
2 | Оболонь Біле | 6.1 |
3 | Микулинецьке Weiss | 5.1 |
4 | "Рівень" Празьке | 4.5 |
5 | Умань Пшеничне | 4.3 |
Тут теж результат закономірний. В принципі, сорти з Микулинців, Рівного та Умані більше проходять як світлі лагери, а не як пшеничне пиво. Але, оскільки все ж на етикетці зазначено, що є пшениця - тому і оцінювали як пшеничне.
о, ну хоть щось рідна Оболонька нормально варить ))
ВідповістиВидалитиправда Пшеничне і Біле вони варять тільки на експорт, в нас його купити можна тільки в Києві в обмеженому переліку кіосків :)
ВідповістиВидалитище й Оксамитове у склі туди ж йде та якийсь з баночних лагерів.
ВідповістиВидалитиале враховуючи, що один із фірмових магазинів є прямо на Оболонь-Арені, то це не є такою ж і проблемою. Як наступного разу буду - неодмінно пройдусь по цим пшеничним сортам
Наша спільнота називається "Львівська спільнота бірофілів" забув?
ВідповістиВидалитиКому як не тобі рекламувати нашу назву. Не розумію. Чи боїшся слова бірофіл?
і "Магнат" по ходу теж на експорт. Хоча, може вже і ні ...
ВідповістиВидалитипоправив :)
ВідповістиВидалитину як так? краще темне-бiла нiч,краще бiле-бiле))
ВідповістиВидалитиособисто я всліпу поставив Оболонь Біле, але нас було 11
ВідповістиВидалитиХоча, якщо чесно з цих пшеничниз Чернігівське Біле дійсно ок, а от з темним тоді дійсно сюрприз вийшов
а "Старий Домс" це Львiвське таке ж, що й богемьске i вiденьске, чи розлив з ресторану?
ВідповістиВидалитирозлив з "Хмільного Дому Роберта Домса" ... Лінійка Robert Doms поки-що не буде розширюватись і буде тільки Віденське і Богемське
ВідповістиВидалитиА я боюся. Немає такого слова :)
ВідповістиВидалитиНе біся,не біся Є таке слово, є :)
ВідповістиВидалитиДивно бачити "Старий Домс" нижче за "Білого лева".
ВідповістиВидалитиПразьке від Рівня то просто нова назва для старого Пшеничного. А Богемське = Преміум. Рецептура наскільки мені відомо не змінилася.
ВідповістиВидалитихм-хм. дуууже давно не пив "Старого Домса". Треба буде якось вибратись в ХДРД
ВідповістиВидалитио, дякую за уточнення. на знав, але мені здається, що те "Пшеничне" було більше пшеничним, ніж "Празьке" :)
ВідповістиВидалитиДобрий вечір. Прошу збільшити поставки «Бердичівського пшеничного» в скляних пляшках Житомирська обл м Чуднів з повагою Андрій.
ВідповістиВидалити