понеділок, 18 травня 2015 р.

Liefmans Goudenband


Liefmans Goudenband
алк. 8.0%

Пиво, з яким я святкував останній Новий Рік. Це представник історичного стилю Фламандський коричневий ель (Flanders Brown Ale) або ж як іще їх називають в регіоні походження - Oud Bruin (Старий коричневий). Така назва пов'язана з тим, що пиво рік-два витримується в контейнерах з нержавіючої сталі (хоча, деякі екземпляри, як і їх брати - Фламандські червоні елі (Flanders Red Ale), можуть витримуватись в дубових бочках).

На колір темно-коричневий з рубіновими відтінками. Піна невисока, завдяки низькій карбонізації м'якою ковдрою покриває пиво. Виглядає класно і цікаво.

Запах досить сильний, але не різкий. Поміж домінуючого портвейного аромату можна розібрати фруктову кислинку, чорнослив, зелені яблука, карамельну солодкавість, іриски.

На смак пиво досить гладке, в солодову основу добре вплетені кислинка від вишні, винограду та цукерково-карамельна солодкавість. Відчувається, що тіло пива густе, але п'ється на диво легко. Очікував більшої кислинки, все-таки це представник Sour ale, але вона м'яка, не різка, цікава.

В сухому післясмаку кислинка дещо посилюється, з'являється зігріваюча алкогольність і терпкість дубової бочки.  В принципі, хороше пиво - кислинка не відштовхуюча, алкоголь в міру замаскований, трохи відчувається, але все гармонійно.




1 коментар:

  1. Хороше пиво, пив його багато (у зв'язку з службовою необхідністю). Подобається і крік на його основі, при чому витриманий.

    ВідповістиВидалити