середу, 20 травня 2015 р.

Innis & Gunn Original


Innis & Gunn Original
алк. 6.6%

Відносно молода шотландська броварня (хоча, правильніше сказати контрактна броварня, так як власних потужностей вони не мають і варять то на Belhaven, то на Wellpark), особливістю якої є витримка свої пив у бочках.

На сайті пивоварні є цікавий мультик про історію виникнення Innis & Gunn. Одного разу вирішили зробити віскі, витримане в бочках, в якому до цього витримувалось пиво (хоча, переважно роблять навпаки і така практика поширена). Для цього було зварене спеціальне пиво, яке через дубову діжку мало передати віскі пивну ароматику і смак. Але працівники вкінці терміну витримки замість того, щоб вилити пиво, скуштували його і воно їм сподобалось. Так і виникла марка Innis & Gunn.

Але перейдемо власне до пива. Перше, що цікаво - прозора пляшка, а етикетка оформлена так, ніби це таки пляшка з віскі. Можна побачити число 77 - пиво 30 днів витримується в дубових бочках, а потім ще 47 днів в танках.

Пиво прозоре, мідно-чайного кольору. При наливанні в бокал утворюється середньої висоти піна, але тримається недовго, я встиг зловити її в кадр )  В ароматі легка медово-карамельна солодкавість, нотки ванілі, трохи алкогольних ефірів. 

Тіло густе, що не дозволяє робити великі ковтки. В смаку можна розібрати іриски і ту ж ваніль, дубову бочку. Післясмак терпкий, з спиртовими тонами, медовістю.


2 коментарі:

  1. Число 77 це дійсно загальний термін дозрівання, раніше все пиво справді витримували в дубових діжках, та коли популярність Innis & Gunn виросла, діжок забракло (орендували їх у виробника шотландського віскі Grant’s). І вони зробили та запатентували метод Oakerator® це подібно до запарювання кави через кавовий апарат, так само пиво проганяють через апарат з шаром дубової стружки. Так ось, Innis & Gunn Original це суміш пива витриманого 5-10 днів в дубових діжках, та пива пропущеного через Oakerator®. Інші "базові" пива Innis & Gunn - Rum Finish та Toasted Oak IPA в діжках взагалі не витримують а готують методом Oakerator®.
    До речі Innis & Gunn будують свій пивзавод.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. о, дякую за інформацію. не дізнавався багато про них

      Видалити