четвер, 16 січня 2014 р.

IPA з Одеси

Вкінці минулого року (а це 3 тижні тому :)) з'явилась інформація про три сорти індійського світлого елю в кафе "Трубадур" в Одесі - IPA, Double IPA та Double IPA Kent. Ні характеристик пива, ні де воно зварено невідомо і в офіціантів добитись інформації невідомо. Існує досить правдоподібна версія, що це починання якогось невідомого домашнього пивовара :)


Troubadour - IPA
На дні пляшки осіли дріжджі, що є ще одним аргументом на користь того, що це "домашнє" пиво. Піна мілкозерниста, висока, тримається довго. В ароматі багато хмелю і трішки солодкавості фруктів (але не має притаманних для ІРА хвої і тропічних фруктів). В смаку явна хмелева гіркота, що посилюється в післясмаку. Трішки монотонно і, як на мене, - то бракує якогось балансу, тут просто хмелева гіркота, за якою немає нічого.

Це другий український ІРА, який я куштував (ІРА від "Пивної думи" в Києві скуштувати не вдалось, але скоро має приїхати і спробую вже у Львові, ще один ІРА варив харківський Altbier в рамках "пиво місяця") і він мені сподобався більше за ІРА від "Королівської пивоварні".

Пізніше в "Трубадурі" з'явився ще Pilsner, але його скуштувати не вдалось - наразі все ІРА та Пілснер розпродано і вкінці січня має бути інша варка. Цікаво, чи будуть інші сорти, чи можливо ці будуть вдосконалені. Ціна в 15грн за 0.5л за таке пиво, на мою думку, адекватна.

Від себе хочу подякувати одеситам за смачне пиво, вважаю, що перший млинець не вийшов гливким. Успіхів їм в майбутньому. 

2 коментарі:

  1. Оо...интересно...отведаю обязательно когда побываю в Одессе )

    ВідповістиВидалити
  2. если будет... а то сейчас уже нет, но обещают сварить к концу января еще

    ВідповістиВидалити