понеділок, 13 січня 2014 р.

І все ще про Київ - останні дві міні

І останній пост про київські заклади, які були відвідані під час святкування Нового року. На останок про дві київські мініпивоварні - Солом'янську броварню та Пивну думу. Саме вони залиши найкраще враження зі всіх відвіданих закладів.
Солом'янська броварня розташована в місці, де немає станцій метро поблизу, тому добиратись туди потрібно іншим видом транспорту.

Солом'янська броварня - Blonde Ale
алк. 4.0%, 12.5%
В меню це пиво описується так: "Ексклюзивний рецепт. Палітра смаку цього пива з освіжаючими кислуватими нотками неповторна. Легке, як повітря після грози, як музика, що лине здалеку, світле, як Ваші спогади." Дійсно, дуже легке, питке, освіжаюче.

Солом'янська броварня - Pilsner
алк. 5.0%, 13.0%
"Солом'янська броварня" і донецька "Юзівська пивоварна компанія" є партнерами. Солом'янка варить Блонд ель, Пілснер, Ґолден ель та Стаут за рецептами головного пивовара Юзівської пивоварні. Пілснер схожий на Пілснер від ЮПК, опробуваний в Дніпропетровську.

Солом'янська броварня - Weissbier
алк. 5.0%, 13.0%
Хороше пшеничне пиво, схоже на німецькі вайцени. Приємна кислинка в смаку, трішки хмелевої гіркоти - все правильно і збалансовано.

Солом'янська броварня - Munchner
алк. 5.6%, 14.0%
Новий для мене сорт від Солом'янки. Коли був тут десь одразу після відкриття кілька років тому замість цього сорту був Портер, однак він був якогось "не портерного" типу, більше схожий просто на темне пиво. Мunchner - бурштиновий лагер. В смаку карамель, трішки шоколаду. Післясмак - легка хмелева гірчинка з нотками чорного хліба та горіха.

Солом'янська броварня - Golden Ale
алк. 7.0%, 20.0%
Знову ж таки сорт від Юзівської пивоварні. Правда тут не так відчутний грушево-дюшесовий смак (можливо, в Дніпропетровську було більш витримане пиво, все-таки його завозять туди з Донецька)

Солом'янська броварня - Stout
алк. 7.5%, 22.0%
Не просто стаут, а імперський стаут. Насичене, густе пиво зі смаком шоколаду, кави, обсмаженого солоду з солодким тягучим післясмаком.


"Пивна дума" - мережа, яка зараз налічує чотири заклади і незабаром відкриття ще одного на Хрещатику. Має в асортименті три "постійні" сорти - світле, темне та пшеничне і "сезонні" сорти - найрізноматніші, від стаутів до IPA. Коли приїжджав на мат збірної вкінці листопада, скуштував пшеничний бок та мюнхенське. Зараз в "думі" на Позняках є залишки IPA - індійського світлого елю.

Пивная дума - Світле
алк. 4.6%, 11.5%
Пиво, як видно на фото, дуже світле, прозоре. Має багатий солодовий аромат, смак досить освіжаючий, з хмелевою гіркотою та приємною кислинкою в післясмаку. Хороше, питке, збалансоване пиво, нічого особливого, але це і є те, чого можна очікувати від світлого лагера.

Пивная дума - Пшеничне
алк. 5.2%, 13.0%
Світло-солом'яного кольору, непрозоре. В ароматі кислинка від пшениці, притаманний німецьким вайценам банан. На смак пиво досить густе, з нотками пшениці, банану, гвоздики. Добре збалансоване пшеничне пиво, без посторонок.

Пивная дума - Темне
алк. 6.4%, 16.0%
Аромат густий, насичений - солодкавість карамель та гіркота паленого цукру. В смаку та ж карамель, палений солод, цікаве взаємодоповнення солодкавості і гіркоти. В післясмаку ті ж нотки паленого цукру і приємна легка кислинка. Цікаве пиво.

Четвертим сортом в дегустаційному сеті було "Різдвяне", про яке я писав тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар