середу, 15 січня 2014 р.

Пиво з Харківського Altbier

Altbier - харківська мініпивоварня, яка на постійній основі варить 5 сортів - чеський пілснер, французький ель, бельгійський золотистий ель, кабінетне чорне та імперський стаут. Крім того є так зване "пиво місяця" - щомісяця інший сезонний сорт, серед яких минулого року були такі цікаві як - IPA (індійський світлий ель), Накурений кавалер (копчене), Октоберфест (темне пшеничне), Blanche de Bree (бельгійський вітбір), англійський малиновий портер. І ось першим таким сезонним сортом в Новому році стало Віденське різдвяне.

Altbier - Венское Рождественское
алк. 5.0%, 12.0%
Приготоване з додаванням ванілі, гвоздики, кориці та цедри апельсина. На жаль, сказати про це пиво нічого не зможу - приїхало в п'ятницю, але на вихідних був зайнятий, випити одразу не вдалось, тому воно скисло. А шкода, на сайті опис досить цікавий:
"Напевно немає більш казково свята, ніж Різдво. Засніжені будинки, вогні вечірніх вулиць, запах хвої, манжаринів і, звичайно ж, улюблене пиво, те саме, що зігріває і дарує надію.
У Віденського Різдвяного свій особливий смак, що співзвучний з загальним настроєм та відчуттями в цей час року. Глибоко вдихніть його аромат. Відчуваєте запах Різдвяного шаленства ? Хоровод знайомих і так улюблених нами з дитинства прянощів. А з першим ковтком ви зануритесь в світ чудес і магії.
Це бурштиново-мідний лагер з приємними тонами кориці, гвоздики і ванілі, солодкавістю карамелі на фоні делікатних апельсинових ноток."


Інший сорт подорож пережив (в принципі, історично він так і задумувався для того, щоб переживати більш далекі і суворі подорожі). Імператорський стаут в скляній літровій пляшці з терміном приготування в 90 днів.


Altbier - Российский императорский стаут
алк. 10.5 - 11.5%, 22.0 - 23.0%
Тримав 3 дні в холодильнику і на стінці було видно, як осіли дріжджі. Пляшка відкрилась з сильним хлопком (як шампанське), однак пиво "втікати" не стало. Піна кремова, мілкозерниста. Пиво густе, чорне як смола, непрозоре. В ароматі просмажений солод, винні нотки, чорнослив. Тіло досить щільне, маслянисте, з присмаком портвейну, без очікуваної карамелі, з потужною алкогольною солодкавістю. Післясмак солодкий, наростає з кожним ковтком.
Як на мене - досить цікавий сорт, однак явно пиво не на щодень (особливо, враховуючи ціну у 100грн за літру напою). Зовсім не схожий на імперські стаути, опробувані нещодавно в Солом'янській броварні та Юзівській пивоварній компанії.

Немає коментарів:

Дописати коментар