пʼятниця, 10 січня 2014 р.

Далі про пивний Київ

Продовжую розповідь про пивні місця Києва. Цього разу три "точки" в околі Майдану.
Почну напевно з "Натюрліха". Це пивний заклад розташований на вул. Хмельницького (бічна Хрещатика, поруч з зупинкою метро "Театральна"). Тут є досить великий і цікавий вибір пива, а також смачні і недорогі (як для Києва) ланчі. Завжди, коли в Києві - заходжу сюди пообідати і скуштувати хорошого пива. Під час останнього візиту (на матч збірної з французами) пили там сет з трьох елів. Цього разу взяв сет з двох сортів бельгійського пива - Barbar від Brasserie Lefebvre.

Світлий мені вже колись привозили і він сподобався. Тому цікаво було спробувати бок.

Brasserie Lefebvre - Barbar Bok
алк. 8.0%
Аромат солодово-фруктовий, нотки меду. В смаку карамель, родзинки і трішки меду. Карбонізація не висока. Післясмак сухий, зігріваючий (8% не відчуваються спиртозністю, а семе зігріваючим ефектом). Хороший сорт, щоб грітися зимовими вечорами.



Ще заходили в Купер паб, зовсім поруч з Майданом. Окрім Ґіннесів та Варштайнерів, подають також пиво Мідне. Це ніщо інше, як пиво Rodbrau від одноіменної пивоварні, відкритої десь рік тому в смт. Пірново під Києвом. З назвами сортів в них цікава плутанина - напівтемне називається Gold, а світле - Bronze, але забігаючи наперед, скажу, що пиво смачне і достойне. В самому ж пабі до назв підійщли більш прозаїчніше - світле, червоне і чорне.

Мідне - Червоне (Rodbrau Gold)
алк. 4.5%, 13.0%
Згідно офіційного опису - це бельгійський червоний ель, хоча логічніше було б віднести до American Amber, тому що для приготування цього сорту використовують американський хміль Cascade. Смак досить насичений, хміль добре відчувається, в післясмаку ледь вічутна карамель. Хороше ароматне пиво зі збалансованим смаком.

Мідне - Чорне (Rodbrau Black)
алк. 4.0%, 12.0%
Пиво з приємним ароматом, смаком карамелі і чорного хліба. Досить рівне, добре охмелене темне пиво.



Іще один заклад, який відвідали - Pivbar, розташований в "Глобусі" під самим Майданом. Фішкою закладу є чураско - набір різноматіних м'ясних страв за 139грн (так званий безліміт - за фіксовану суму можна їсти скільки завгодно. ціна - за одного), а також те, що пиво подають не в бокалах, а в півлітрових банках. Асортимент - українські регіональні пивоварні (Бердичів, Полтава, Умань, Тернопіль), а також "фестивальне" пиво - коли ми були, це було австрійське Edelweiss.


До пива у подарунок дають кілька бичків

5 коментарів: