понеділок, 20 січня 2014 р.

Портерна вечірка 3

Ще вкінці минулого року провели вже традиційну портерну дегустацію :) Цього разу нашими жертвами стали американець, чех, домашній портер та львівський на десерт.
Почали з домашнього стаута від пивовара з Кременчуга з ніком Yuri.

Солодкий стаут
алк. 5.5%, 15.0%
Саме так називає цей сорт сам пивовар (на фото - справа. Посередині - біттер, зліва - віденський ель). Сорт належить до стилю milk stout - приготований з додаванням лактози. Піна непогана, колір коричнуватий. Смак трішки карамельний, кавовий з солодкавим і сухим післясмаком. Як на мене - досить хороший стаут, без притаманних домашньому пивоварінню, кислинки чи явної дріжджової складової. Цікавий експеримент.


Anchor - Porter
алк. 5.6%
Портер від пивоварні з Сан-Франциско. Має дуже високі оцінки як на ratebeer так і на beeradvocate. В ароматі палений солод, кава, шоколад. Смак дуже класний - той же палений солод, карамель, кава. Післясмак плавно витікає зі смаку - приємна невелика кислинка, хмелева гіркота, кава з нотками карамелі. Дуже класний екземпляр.

DIY - портер
алк. 7.0%, 17.0%
Далі був портер, зварений вдома . По стилю - це балтійський портер. Темно рубінового кольору, з хорошою пінною шапкою. В смаку палений солод, трішки кави і кавова кислинка. Ця ж кислинка домінує в післясмаку (хоча, напевно це просто таке враження після попереднього портеру, бо потім, коли пили Львівський портер - був такий же ефект). Висновок - непоганий домашній портер, правда хотілося б більш щільнішого тіла (тут все-таки 17% густини). Можливо, варто було б ще потримати цей портер.


Pardubicky Porter
алк. 8.0%, 19.0%
За характеристиками схожий на Львівський портер (правда у Львівського - 20% густини). Піна мілкозерниста, тримається добре. Аромат карамельно-шоколадний. Смак притаманний балтійським портерам - гіркота паленого солоду і солодка карамель. Все це завершується приємним кавово-карамельним післясмаком. Хороший портер.

Немає коментарів:

Дописати коментар