середу, 24 червня 2015 р.

Сліпа дегустація IPA

Нашій львівській спільноті колекціонерів пивної атрибутики виповнилось 2 роки і тому цього разу для вже традиційної сліпої дегустації було вибрано сорт IPA. Вирішили не брати занадто багато, тому вийшло 9 видів в одній категорії (не розділяли на англійські та американські)

фото - Андрій Федорович

Дегустація проходила вже у відомому форматі - кожного сорту було по 1л, оцінювалось по десятибальній шкалі, при підрахунку для нормалізації - найбільна та найменша оцінка відкидалась. 

З цього різноманіття я раніше не куштував Varvar India Pale Ale (так і чекає своєї черги в холодильнику, ніяк руки не дійдуть), Double Hop та 3 Hop IPA від White Rabbit (3 Hop IPA, здається, найновіший їх сорт на момент дегустації, а Double Hop формально є American Pale Ale, а не India Pale Ale) та Greene King IPA Gold (хоча і в назві тут і присутнє слово IPA, однак ratebeer та Untappd відносять його до стилю Golden Ale, а от beeradvocate таки до IPA в англійському стилі. І дивує розкид рейтингу цього пива на ratebeer та beeradvocate)

До дегустації я ставив на Podroze Kormorana American IPA як на переможця, пив його недавно, дуже сподобалось. Або ж хтось із кріликів міг піднести сюрприз, як вже писав раніше - саме цих видів, що були представлені тут, не куштував, але недавні їх пива дуже сподобались, тому вірив, що і тут в них були щанси на перемогу. Отже, результати мають такий вигляд:

Місце
Назва
ТТХКраїнаСер. оцінка
1Podroze Kormorana - American IPA   6.0%Польща8.6
2White Rabbit - 3 Hop IPA15.5%, 7.1%Україна7.8
3-4Williams Bros. - Joker IPA5.0%Шотландія 7.6
3-4Varvar IPA5.6%Україна7.6
5Pinta - Imperium Atakuje19.1%, 7.8%  Польща7.4
6White Rabbit -Double Hop12.5%, 5.5%Україна7.1
7-8Greene King - IPA Gold4.1%Англія7.0
7-8Королівська Пивоварня - Пиво Мужності  18.5%, 7.3%Україна7.0
9Marstons - Old Empire IPA5.7%Англія6.2

Ну як і очікувалось, мої фаворити не підвели - Kormoran з 6-ма хмелями (Cascade, Chinook, Citra, Centennial, Mosaic, Amarillo) з результуючою гіркотою в 85 IBU та White Rabbit з хмелями Zeus, Equinox, Amarillo та 70 IBU, не дивують низькі місця англійців, очікувалось, що вони не зможуть скласти гідного спротиву ароматним і гіркішим американським братам. Варто також зазначити, що склянка для зливання пива була порожня - цього разу зіпсутих пив не було, а ті, що були, всім сподобалось і ніхто нічого не виливав.


Ну і наостанок кілька фото з колекції одного з учасників нашої спільноти, який цікавиться етикетками США до 1920-х років. Етикетки США цього періоду можна знайти в хорошому стані, а також ідентифікувати за каталогами. На фото біля деяких вижно рік, написаний олівцем.


 
 
 



Немає коментарів:

Дописати коментар