субота, 29 березня 2014 р.

Пивоварня "Кумпель"

Щось весна дуже насичена пивними подіями :) Хоч бери і роби по кілька постів на день.

"Кумпель" - перший ресторан з власною міні-пивоварнею у Львові. Спочатку потужностей виробництва в закладі на вул. Винниченка (площа Митна) вистачало для забезпечення власних потреб. Однак з ростом мережі (а це не лише ще один ресторан на вул. Чорновола, навпроти готелю Львів, але й заклади мережі Кумпель-груп - "Сало", "Япі", "Bianco Rosso", "Челентано" на Ринку, де теж можна скуштувати кумпелівське пиво) потрібно було розширюватись.

Безпосередньо у "Кумпелі" на вул. Чорновола пиво не вариться, а привозиться з пивоварні на вул. Стрийській в с. Сокільники, не доїжджаючи до King Cross. Там же і будується ще один великий ресторан.



Тарас Фалик - головний пивовар "Кумпеля". Люб'язно погодився провести невелику екскурсію на новому виробництві.


Для варки використовують німецьких солод Weyermann (досить відома компанія, солоди якої використовують багато міні-пивоварень в Україні). Хміль також німецький


Дробильний апарат для солоду.








Були якраз в момент варки пшеничного. Десь через 21 день можна прийти в "Кумпель" і спробувати пиво, свідками народження якого ми стали :)


Один з відходів пивного виробництва - дробина. Гуща, яка залишається після варки сусла.


20-літрова нано-пивоварня, призначена для експериментів. Саме тут відпрацьовуються нові сорти. Нагадаю, "Кумпель" стартував зі світлого, бурштинового та темного. Потім темне зникло, а зовсім недавно асортимент розширили золотистим і бронзовим елями та пшеничним.


ЦКТ, де пиво власне бродить і дозріває






Після дозрівання пиво розливають в КЕГи і відправляють до місць продажів. За словами Тараса, найближчим часом також планують розлив пива у фірмові скляні пляшки. А новим сортом буде темне пшеничне, однак коли його можна буде спробувати - наразі невідомо.




15 коментарів:

  1. ех... невдача
    я завжди вдома маю щось в запасах

    ВідповістиВидалити
  2. виходить - українські - тільки вода і дріжджі??:)) німецько-"бендерівське" пиво:))

    ВідповістиВидалити
  3. сумніваюсь, що дріжджі українські :)
    на жаль, в Україні скрутно з виробництвом солоду і вирощуванням хмелю.
    Знаю, що колись київський "Пивзавод на Подолі" використовував наш солод - вони розташовані поруч з елеватором.

    ВідповістиВидалити
  4. Пивоварня "Кумпель"

    User referenced to your post from Пивоварня "Кумпель" saying: [...] Originally posted by at Пивоварня "Кумпель" [...]

    ВідповістиВидалити
  5. Пивоварня "Кумпель"

    User referenced to your post from Пивоварня "Кумпель" saying: [...] nally posted by at Пивоварня "Кумпель" [...]

    ВідповістиВидалити
  6. якби було навпаки, то ти був би недостойний цього юзернейма )

    ВідповістиВидалити
  7. Було дуже класно. НМД, значно цікавіше, ніж на Львівській.

    ВідповістиВидалити
  8. ну на Львівській я тоді не був. Але тут дійсно класно - чувак все пояснив, розказав, не приховував. Прикольно

    ВідповістиВидалити
  9. На свято "На каву до Львова" / Lviv City Coffeefest обіцяють зварити пиво із кавою - обмежена партія 100 літрів.

    ВідповістиВидалити