понеділок, 18 листопада 2013 р.

Україна - Франція 2:0

Все-таки вдалось відвідати матч на "Олімпійському". По прибуттю вранці до Києві пішли в каси забирати квитки. Поки , стояв в касах (щоб просто забрати квитки, оплачені через інтернет, було потрачено 2 години), я вирішив з"їздити на пивзавод на Подолі.








Навпроти пивзаводу працює кіоск, де можна взяти їх продукцію, включаючи нефільтровані  Жигулівське та "Гостинний двір".


Взяв літру "Гостинного двору" нефільтрованого та "Аль Капоне чорне" - той же "Гостинний двір", який під такою назвою виробляють для Українського пивного холдингу.


Поруч із заводом розташований елеватор і, судячи зі всього, саме там завод і бере солод.




Далі пішли на комплексний обід в пивний клуб "Натюрліх". Там же було продегустовано сет елів - набір по 0,25л з Greene King IPA, Wells Bombardier та Belhaven Scottish Ale. IPA якщо чесно не сподобався, дуже не виразний смак і неприродні для індійських блідих елів 3.6% алкоголю, хоча, якщо вірити ratebeer.com, то воно належить до стилю Bitter, а не IPA. Загалом Натюрліх - класне місце з широким вибором пива, заходьте, коли будете в Києві.

Далі заїхали в "Пиваріум". Заклад існує давно, але мені раніше не доводилось там бувати. Взяли дегустаційни набір - по 0,1л кожного сорту. Пиво, м"яко кажучи, не вразило. Лише "Сонячне" виявилось непоганим пшеничним, все інше - бліде і невиразне.



Ну далі сам матч. Результат ви, очевидно знаєте. Це було прекрасно. 67-тисячний стадіон, чудова гра і головне - результат. Погана фотка з телефона


Ввечері на радощах після перемоги було випито все, що закуплялось додому. Благо нас було багато і пляшечки 0.25л і 0.33л. Серед випитого - троє траппістів і бельгійський стаут )




Субота майже вся пройшла за дегустацією домашнього пива, організованою Сергієм (автором сайту beerplace.com.ua) та Євгеном (домашнім пивоваром та одним з дегустаторів для beerplace.com.ua, до речі взяв в нього портер, який чекає наступної портерної вечірки )) в "Пивній думі". Перед цим правда забігали в "Проходимецъ" на дегустаційний сет. Результати дегустації домашнього пива читайте незабаром на бірплейсі.


Окрім домашнього пива українських пивоварів спробували також пшеничний бок і мюнхенське від самої Пивної думи. Пшеничний бок сподобався, за словами Сергія - він дуже схожий на Weihenstephaner Vitus.


По дорозі на потяг заскочили в ТРЦ "Більшовик" за Double Chocolate Stout за акційною ціною 11.52грн, але його вже там не виявилось. Зате спробували стаут в міні-пивоварні "Космополіт".


Ось такі насичені 2 дні в Києві. Стільки сортів за 48 годин я вже давно не куштував.

13 коментарів:

  1. Підкажіть, а де у Києві такий вибір бельгійського пива можна знайти?

    ВідповістиВидалити
  2. Ех, яка ж крута була у вас субота!

    А хто виграв?

    ВідповістиВидалити
  3. Ти забув, шо до того як ми стали в чергу було ше пиво Род Брау в Коппер-пабі, а після того як взяли квитки пробували сет стаутів в ресторані "Вагон" - Белхевен стаут і Дабл Чоклет

    ВідповістиВидалити
  4. я в вагоні тільки double chocolate пив.
    попробую скласти список того, що попробували )

    ВідповістиВидалити
  5. класний виїзд, по-доброму заздрю :)
    (пішла кусати лікті)

    ВідповістиВидалити
  6. угу. опис правда трохи кривий вийшов, але хотів пошвидше це запостати, щоб не відкладати надовго.

    ВідповістиВидалити
  7. на наступний день після футболу теж був в "натюрліху", але пив сет стаутів - o'haras, belheaven i brains)))) а потім ще young's double chocolate)))

    все шикарне, крім brains - дуууже невиразний і ніякий стаут....

    а по дорозі додому, в поїзді пили пляшковий "чорний бергшлосс" з подарованих хуґарденівських кухлів)))) треба було бачити вирази облич провідника і сусідів)))))

    ВідповістиВидалити
  8. ми сет стаутів пили в "Вагоні" - "браті" Натюрліха.
    ми, до речі, теж часто п'ємо з кухлів в поїзді (в мене колекція бокалів ще - десь біля 300 штук, тому часто з поїздок щось привожу).

    ВідповістиВидалити
  9. ну, я нечасто, бо дуууже нечасто є в рюкзаку кухоль))))

    ВідповістиВидалити
  10. гг. він був кльовий )
    так щось і не добрався скласти список всього продегустованого за 2 дні.
    і колись я таки куплю собі нормальний фотік )

    ВідповістиВидалити