неділя, 3 листопада 2013 р.

Портерна вечірка 2

Знову з товаришем-любителем портерів влаштували посиденьки. Цього разу до нас приєднався ще й . Вдалось скуштувати англійський портер від пивоварні Сент-Пітерс, польські екземпляри і насамкінець наш рідний, львівський.


St Peters Old-Style Porter
алк. 5.1%
Цей портер - купаж зрілого, вистояного і молодого елю. Колір не є зовсім чорним, темно-рубіновий. В смаку приємна карамель, гіркота. Пиво достатньо питке - все ж 5.1% алкоголю і густина нижча, ніж в балтійських. Непоганий представник англійських портерів. Шкода, що пиво від St. Peters у Львові немає. Кілька років тому було кілька сортів, але я тоді ще не вів блог :)


Browar Amber Grand Imperial Porter
алк. 8.1%, 18.1%
Далі перейшли до балтійських портерів. Прекрасний екземпляр від польського Browar Amber. Цей портер я вже пив раніше і думку з того часу не змінив. Багатий складний смак, карамельність, гіркота паленого солоду, густий винний післясмак.

Browar Kormoran Poter Warminski
алк. 9.0%, 21%
Ще один сорт з сусідньої Польщі. Обидва вони були привезені мною ще на початку літа і чекали своєї черги. Цей портер був прострочений на тиждень, коли ми його дегустували, однак для портерів це не є проблемою (при правильному зберіганні звичайно). Це пиво схоже на попередній сорт, однак тут більше алкоголю і він тут відчувається, розтікаючись приємним теплом у шлунку.

Ну і наостанок крапка була поставлена Львівським портером свіжого розливу. Фаворитом у дегустації був Ґранд Імперіал, однак суттю вечірки було не визначення переможця, а отримання задоволення від хороших портерів. Цікаво було б спробувати свіжий Warminski портер.

Немає коментарів:

Дописати коментар