понеділок, 30 грудня 2013 р.

Старгород

Старгород, одна з чотирьох мініпивоварень Львова, зварила Різвдяний темний сорт. Тому ми з та вирішили навідатись на дегустацію. Для початку взяли дегустаційний сет - по 200г кожного сорту. Зазвичай в них є 3 сорти - десятка, лагер та чорне. Місце чорного на цей новорічно-різдвяний час зайняло Різдвяне.

Старгород - Десятка
алк. 3.5%, 10.0%
Десятка - традиційний чеський легкий сорт (нагадаю - головний пивовар Старгорода чех - Франтішек Швець). Пиво досить прозоре, світло-солом"яного кольору. Аромат досить чіткий, солодовий, з нотками хмелю. Пиво досить водянисте (все ж таки 10% густини), солодове з приємною хмелевою гірчинкою в післясмаку. Добре збалансований, гармонічний сорт. Нічого особливого, але як для свого стилю - то дуже хороше пиво. Прекрасний літній сорт.

Старгород - Лагер
алк. 5.0%, 12.0%
Пиво не таке світле, як десятка, трішки непрозоре. Піна не дуже стійка, зникла швидше, ніж в десятці. Тіло пива густе, смак солодво-дріжджовий, зерновий,  в післясмаку хміль відчутний, але менше, ніж в тій же десятці. Коли пиво трішки постоїть і "розкриється" з підніттям температури, з'являються легкі квіткові нотки, обіцяні в описі цього сорту в меню.


Старгород - Різдвяне
алк. 7.0%, 17.0%
Афіша каже, що це стаут. Я звичайно дуже сумніваюсь, що німці і чехт варили стаут до Різдва :), але залишимо цю історично-пивну демагогію і перейдемо безпосередньо до пива. Пиво досить темне, рубінове на світло, піна мілкозерниста, кремова, стійка. В ароматі кава, трішки горіха, хміль. Смак карамельний, солодовий, з гіркотою в післясмаку. Алкоголь замасковано добре, його не відчувається ні в смаку, ні в ароматі. Цікавий сорт, чимось нагадує Belhaven Scottish Stout - він теж такий густий, солодкий.






А це останній пост в цьому році. Хочу привітати всіх з наступаючими святами - хорошого Вам пива в Новому році, смачної куті на Різдво і всіляких успіхів.
Я їду зустрічати Новий рік на майдан в Київ, можливо там зустрінемось :)

18 коментарів:

  1. С наступающим!
    На мой вкус, пиво в "Старгороде" добротное. Жаль, что в этом году РОЖДЕСТВЕНСКОЕ мне не довелось попробовать.

    ВідповістиВидалити
  2. йди на лижах катайся, а не в неті сиди :)

    ВідповістиВидалити
  3. Ну так, хороше, але "нецікаве". Все-таки дасятка та лагер не є оригінальними сортами :)
    А Різдвяне в них, думаю, буде аж до кінця січня - тому маєте шанс скуштувати

    ВідповістиВидалити
  4. клас, де взяв ? Сем розказував про цю книжку, дочитує її

    ВідповістиВидалити
  5. окай, треба буде навідатись.
    а ціна яка ?

    ВідповістиВидалити
  6. Одна копійка - якщо купити книжок на 300 грн.

    ВідповістиВидалити
  7. Шанса, к сожалению, почти наверняка нет. В города, где СТАРГОРОД имеется, в столь скором времени выбираться не планирую. Все-таки мои пивные приключения идут параллельно с другими, более приоритетными для меня, я на них сейчас, увы, не сезон.

    ВідповістиВидалити
  8. інші, це я так розумію - футбол ? :)

    ВідповістиВидалити
  9. Именно так. Футбольный туризм, если быть более точным.
    Это хобби, которое с годами стало образом жизни, культивирую в первую очередь. Будут интересны подробности, добро пожаловать на наш сайт - http://russianteam2.wordpress.com/. Ну а пиво, идет параллельно и отлично дополняет все мои путешествия.

    ВідповістиВидалити
  10. І Тебе з прийдешніми святами!
    Лови вітання зі Стамбулу, де ми були у прекрасній Bosphorus Brewing. Дібратися до неї - ще той челендж, але вона того вартує. Привеземо декелі і ще трошки атрибутики (на жаль, з етикетками печаль - не водиться в них таке).

    ВідповістиВидалити
  11. Гарно вам там погуляти, до зустрічі в Новому році :)

    ВідповістиВидалити
  12. Тільки шоб ти Бєсполєзного нікуда на ЛОЛІТ оп'ять не вкрала!

    ВідповістиВидалити
  13. припускаю, що як мінімум мені і КарМонам:)

    ВідповістиВидалити