середу, 4 грудня 2013 р.

Міжгір'я

Зробив те, чого хочуть багато українців - взяв Міжгір'я :) Правда мова йде про пиво з Міжгір'я, Закарпатської області. Наразі пивоварня варить 3 сорти - світле 10%, світле і темне 12%. Мені вдалось скуштувати світле і темне 12%.

Міжгірське Світле
алк. 4.5%, 12.0%
Піна майже не тримається, можливо через те, що тримав пиво в холодильнику і наливав холодним - боявся, щоб не зіпсувалося після 2-х днів на складі "Нової пошти". Аромат легкий, хмелевий, ледь вловимі нотки карамелі (можливо використовувалось трохи карамельного солоду, бо пиво темніше, ніж світлі "родичі"). На смак досить непогано охмелене, без кислинки і інших посторонніх присмаків, зі слабкою карбонізацією, що робить пиво досить питким. Загалом хороший, освіжаючий, приємний сорт.






Міжгірське Темне
алк. 4.5%, 12.0%
Темне має такі ж характеристики, як і світле. В ароматі карамель, точніше навіть плавлений цукор (нагадує цукерки-півники з дитинства). Пиво залигає приємне враження, з повним хмелевим смаком і карамельним післясмаком. Непогані сорти, як для регіональної мініпивоварні. Цікаво було би скуштувати і їхню "десятку".

2 коментарі: