пʼятниця, 4 квітня 2014 р.

Баварський ІРА

Maisel & Friends - Stefan’s Indian Ale
алк. 7.3%
Баварська інтерпретація IPA. В ароматі фруктова кислинка і медова солодкавість, на фоні тропічні фрукти, але вони не так явно відчутні, як це має бути в хорошому ІРА на американському хмелі. В смаку та ж медова солодкавість і хмелева гіркота.
Дивний екземпляр, явно виражена медова складова і незбалансована гіркота. Недивно що по стилю має невисокі оцінки на ratebeer.com

11 коментарів:

  1. Який смисл німцям робити той ІРА? Вони і так мають багато нормальних пив. А ІРА придумали англічани, коли доставляли ель в Індію - тоді британську колонію.

    ВідповістиВидалити
  2. Крафтова революція, бажання нового і т.д. )
    Maisel&friends - серія з 3-х сортів, випущених цією броварнею, серед них - IPA, шоколадний стаут і пшеничний бок.

    ВідповістиВидалити
  3. Мені не дуже зручно думати подібним чином, але по факту "крафтова революція" вилилась в клоунаду з IPA-фанатиками, дефіцит хмелю (що найгірше) і банальний маркетинг, звичайні люди навіть у крафтово розвинених країнах як пили євролагерні помиї в 99% випадків, так і продовжують пити. Ціновий бар'єр і необізнаність, на жаль. Я за ренесанс якісного квасу, це виглядає адекватно.

    ВідповістиВидалити
  4. И как же тогда крафтовые пивоварни держатся на плаву, если 99%? :) Не всё так мрачно в "крафтово развитых странах". Но вот с маркетингом да, этот сорт яркое тому подтверждение, мы в своей дегустации тоже были разочарованы и даже грешили на неправильное хранение.

    ВідповістиВидалити
  5. я чекав більшого, але в принципі нічого так

    ВідповістиВидалити
  6. ну мені тільки вайценбок з цієї серії сподобався...

    ВідповістиВидалити
  7. не думаю. ІРА-фанатики вилились в окрему касту "хоп-хедів", які гоняться за сильною хмелевою гіркотою...

    ВідповістиВидалити
  8. Ну пусть в США, самой развитой крафтово стране не 99%, а 95%, суть та же.

    ВідповістиВидалити