понеділок, 6 квітня 2015 р.

Theakson Old Peculier

Theakson Old Peculier
алк. 5.6%

Давно "полював" за цим пивом - в українських "Сільпо" він з'явився більш ніж півроку тому, але до Львова потрапив лише цієї зими (і то лише в один з супермаркетів "Сільпо"). Ratebeer, beeradvocate відносять його до стилю Old ale.

Однак 5.6% алкоголю сіяли деякі сумніви, які після відкриття пляшки посилились - причина тому кавовий аромат, що доносився з пляшки. А після перелиття в бокал отримав дійсно щось схоже на суміш англійського поретра і сухого стаута - темний, чорний, коричневий на просвіт, увінчаний щільною піною з невеликими бульбашковими вкрапленнями.

Сухий аромат кави і чорного шоколаду все-таки залишав враження, що це стаут, Old ale в моєму уявленні - це такий собі недо-barleywine )

На смак виявився не дуже повнотілим, сухим, горіхово-кавовим, що вкупі з невисокою карбонізацією робить цей сорт дуже питким. Хмелева гіркота помірна, проявляєтсья трішки в сухому пілсясмаку.

Ratebeer також пише, що в 2010 році об'ємна частка алкоголю впала з 5.7% до 5.6%, але це всеодно замало для Old ale, якщо вірити рекомендаціям BJCP. Неоднозначні враження від цього сорту - у вказану стилістику ніби не попадає, але загалом пиво цікаве. Плюс ще одна сторінка з 1001 beers you must to try before you die.


3 коментарі:

  1. А что еще пробовал из стиля Old Ale?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Fuller's Vintage ale - перше, що в голову прийшло :)

      Видалити
    2. вконтактіку ти вже не будеш публікувати пости ? склав вже список пиво по алфавіту/стилях/країні ?

      Видалити