BrewDog Bar у Стокгольмі розташований на острові Kungsholmen і до нього треба йти через протоку Karlbergssjön.
Сам бар досить непримітний і його легко можна пропустити.
Рекламка при вході, яка в принципі, тим, хто знає, що таке BrewDog, непотрібна
Дизайн виконано в мінімалістичному стилі - цегляні стіни з порожніми пляшками для декорації, кілька вузьких столиків.
Ось відео з відкриття - імпровізовані похорони "масового" пива.
Барна стійка налічує 18 кранів - 9 брюдогівських пив і 9 "гостьових". Ну і, звичайно, є ще дуже багато різноманітного пляшкового пива.
назва | стиль | вміст алкоголю | ціна / об'єм
Коли ми зайшли - місця не було, нагадаю, це була субота, а в неділю вони не працюють. Трохи потиснулись за барною стійкою, поки звільнилось місце. В принципі, за весь час, коли ми там були - вільних місць не було, однак народ часто змінювався. Є ще вихід на другий поверх, але його відкрили під вечір
Ну а тепер до найсмачнішого - до пива. Вирішили тут брати лише пиво від BrewDog, залишивши "гостьове" іншим відвідувачам.
BrewDog - Jack Hammer
алк. 7.2%
Розливний "відбійний молоток" - IPA з хмелями Centennial та Columbus, і Citra, Amarillo і Simcoe - для "сухого охмелення". Шикарна штука з IBU на рівні 100.
BrewDog - Hello My Name is Päivi
алк. 8.2%
Далі взяли пляшечку imperial IPA - наскільки знаю, зараз це останній сорт з серії "Hello My Name is ...". Цього разу з обліпихою (перед цим я куштував 2 - Vladimir з ягодами лимонника та Sonja з чорницями). Досить питкий DIPA вийшов - тропічні фрукти з ухилом до мандарина та персика, трошки карамелі. 70 IBU якось не відчуваються.
BrewDog - #MashTag 2014
алк. 9.0%
Далі було ще одне розливне пиво - imperial red ale. Mashtag - досить цікавий експеримент від брюдогів, де користувачі соцмереж (facebook, twitter та дописувачі блогу BrewDog) обирають, яке пиво зварити - стиль, складові, назву і навіть самі розробляють етикетку. Минулого року, коли вперше таке пиво було зварено, вийшов american brown ale з новозеландськими хелями, настояний на дубових та горіхових трісках (їх використовують як "імітацію" бочки, коли немає часу довго витримувати пиво власне у бочках). У 2014 ж році вийшов imperial red ale з сицилійським апельсином (blood orange), лимонною та апельсиновою цедрою.
BrewDog - Brixton Porter
алк. 5.0%
Якось раніше брюдогівських портерів пити не доводилось. Цей - єдиний, який був в наявності на той момент. Пиво зварене до відкриття бару BrewDog Camden, що розташований в районі Лондона під назвою Brixton. Ну що сказати - добротний англійський портер, кава, гіркий шоколад - все на місці.
BrewDog - Abstrakt AB:16
алк. 10.6%
Моє перше пиво з брюдогівської серії концептуального пива Abstrakt - quadrupel з кавовими зернами, на розлив. Там зверху є меню з ціною за 10 сантилітрів. Замовляю 10cl, дівчина-бармен наливає, відмірюючи "на око" явно більше, ніж 100ml. "It's very bubbly", - каже вона мені, простягуючи наполовину заповнений келих з маркуванням 2/3 пінти.
Квадрупелі не дуже люблю, але брати інші абстракти в пляшці 0.375л - було явно забагато. Тому куштували цей, так як він на розлив. Алкогольно-обпікаючий з терпким кавовим післясмаком. Цікава штука.
BrewDog - Christmas Paradox 2012
алк. 15.0%
Ну і наостанок - "вишенька на торті". Paradox - ціла серія imperial stout'ів, витриманих в бочках з-під різного алкоголю. Christmas Paradox 2012 - стаут міцністю 15%, витриманий протягом року в бочках з-під рому. Піни, очевидно, майже нема. Аромат складний - терпка алкогольна кислинка, дуб, кава, горіхи. Смак в'яжучий, за кислинка перетікає в зігріваючу алкогольність, далі пиво нагадує, що колись воно було стаутом - гірка кава, паленість, яка майже одразу переходить в довгий тягучий післясмак.
Наврядчи вийде ще рах це скуштувати, адже це пиво було випущене до Різдва 2012 року і залишилось його дуже обмежена кількість. Але воно мені запам'яталось якимось таким. Забігаючи наперед, скжау, що наступний день теж чомусь закінчували ромовим стаутом :)
душевно!
ВідповістиВидалитиага, шкода тільки, що наступного дня вони були закриті - там ще стільки всього неопробуваного ...
ВідповістиВидалитицікаво скільки ти за місяць пивка лупиш? )
ВідповістиВидалититепер точно треба їхати в їхній паб у Флоренції :)
ВідповістиВидалитиа хто в них на гостьових кранах?американьцi?
ВідповістиВидалититочно були датчани Mikkeller і норвежці Nogne O, особливо не звертали більше увагу - бо в BrewDog барі логічно пити BrewDog.
ВідповістиВидалитиАле і пляшкового в тому числі американців - нємєряно і все крафт :)
в їхній паб треба точно їхати, а куди - то вже як вийде ...
ВідповістиВидалития не п'ю, я дегустую (с) ггг )))
ВідповістиВидалитицей місяць більше, бо якось під ЧС добре йде... а дивлюсь багато матчів.
в Стокгольмі, наприклад, брали пляшки 0.33л на двох - щоб більше всього скуштувати (150мл цілком достатньо), ну крім того, що на розлив було.
а так - то десь пляшка 0.33л на вечір йде, але п'ю не кожного дня - іноді можу тиждень без алкоголю, іноді з друзями збираємось в центрі - то 1.5л - 2.5л за вечір йде.
хе-хе ) бо судячи з твоїх постів ти взагалі з кабаків не вилазиш )
ВідповістиВидалитидо речі, вони офіційно іменуються баром, а не пабом... тому можна продовжити дискусію про різницю між ними (чи то ми не з тобою дискутували ?)
ВідповістиВидалитигг. в мене з кабаків мало постів (принаймні мені так здається)
ВідповістиВидалития в основному вдома п'ю, ну і не завжди зразу все сюди пощу - в мене ще запасу надовго вистачить ;)
зрозумів :)
ВідповістиВидалития до речі хотів якось порахувати літраж за місяць, але стало влом :)
ВідповістиВидалитив універі пам'ятаю, коли можна було пити пиво на вулицях - рахували кількістю корочків в кишенях, але то були інші часи і інше пиво. ну і крім того, в принципі пиво - єдиний алкоголь, який п'ю. іноді там на весіллях - горілки чи коньяку трохи, а так - то пиво.
а в тебе скільки йде, якщо не секрет ?
якщо з кумом перетинаємося в кабаку за довгий час, може до бокалів 5 піти ) але це велика рідкість
ВідповістиВидалитиа так вдома 0,5 хіба як добре пиво то 1л може піти
крутяк.взимку були у Флоренції, не встигли до брюдога,нажаль. ціни приємні. в римі звичайне peroni стільки ж коштує
ВідповістиВидалитивзимку його ще не було у Флоренції
ВідповістиВидалитиПо-білому заздрю. Так, стільки собак випити...
ВідповістиВидалитиПеревіряй правопис:"фрукти з уклоном в мандарин та персик"- фрукти з ухилом до мандарини та персика.
"на дубових та горіхових щепках" -на дубових та горіхових трісках.
не зі мною :) але дискутую я завжди охоче)
ВідповістиВидалитидякую, поправив
ВідповістиВидалитиКайф.
ВідповістиВидалитиага, там шикарно
ВідповістиВидалитиа, то ми з Семом і Христею дискутували чим бар від пабу відрізняється :)
ВідповістиВидалитиЕщё привычный для Киева Vitus ставят :)
ВідповістиВидалитиЦены - ад :)
ВідповістиВидалитита-да. Швеція така.
ВідповістиВидалити