четвер, 8 серпня 2013 р.

Портерна вечірка

Минулої неділі влаштували портерну дегустацію. Один мій київський товариш був на вихідних у Львові з 2-ма пляшечками - Okocim Porter та Cornelius Porter. В мене ж в холодильнику чекали своєї черги Witnicki Porter та Афанасий Портер. З цих сортів я не куштував раніше лише Вітницького - тому з нього і почали.

Witnicki Porter
алк. 8.5%, 18.1%
Аромат притаманний балтійським портерам - кава, трішки карамелі, сухофрукти. Незважаючи на те, що це пиво має 8.5% спирту, - його ні в запаху, ні в смаку не відчувається. Смак - шоколад, трішки кави, палений солод. Пиво є досить питким, з кожним новим ковтком приносячи все більше задоволення.

Афанасий Портер
алк. 6.8%, 20%
Далі був портер від Тверської пивоварні Афанасий. За густиною ідентичний до Львівського, однак у Львівському 8% алкоголю. В порівнянні з Вітницьким портером - Афанасій явно густіший, смажений солод більше відчувається в смаку, з приємними винними нотками. Післясмак теж досить цікавий - солодка карамель і гіркий шоколад створюють незабутні враження. Дуже хороший сорт.

Cornelius Baltic Porter
алк. 8.0%, 22%
Ще один польський портер, трішки вистояний, але для портерів це не є погано. В принципі досить непоганий екземпляр, однак, якщо порівнювати з попередніми сортами - то тут більш відчутна солодкавість. Вона не є противною, просто трошки більше відчувається, створюючи враження незбалансованості смаку.

Okocim Porter
алк. 8.3%
Завершували дегустацію портером від Okocim. Browar Okocim входить до складу Carlsberg Group. В Польщі багато пивоварень варять портер і це є дуже добре. В Україні нагадаю серед пивгігантів портер варить лише Львівська пивоварня, яка теж входить до складі Carlsberg. Щодо самого пива - то портер від Okocim є достатньо збалансованим, навідміну від Cornelius.
Непогана крапка в портерній дегустації

1 коментар:

  1. Рыжая собака, бутылка портера и кислотный шар

    User referenced to your post from Рыжая собака, бутылка портера и кислотный шар saying: [...] у. Давно мы там не были. Ну а дальше вы всё знаете... P.S. результат дегустации портеров здесь [...]

    ВідповістиВидалити