вівторок, 24 січня 2012 р.

Пиво з Подолу

З останньої поїздки до Києва привіз 2 очікувані новинки минулого року - Парове від Пивзаводу на Подолі. Їхнє напівтемне пробувати доводилось, а от темне - було для мене новим, тому шукав за ним довго. Дуже тішить те, що цей пивзавод, який ще кілька років тому був на межі закриття, відновлює свою роботу, та ще й не банальними лагерами, а дійсно шедеврами. До речі - з лютого обіцяють знову варити їхній "Гостинний двір" (пив його кілька років тому - було просто шикарне), а також планують почати продаватись у Львові.

Поділ - Парове Темне

11%, алк. 4.0%
Після переливання пива в кружку - справляє дуже класне враження. І колір і аромат просто суперові. Майже все в ароматі займає приємна карамель, трохи менше - хліб і хміль. Перший ковток залишає розчарування - напевно тому, що після такого запаху очікуєш багатий смак, а саме пиво здаєтсья водянистим. Однак подальше пиття пива приносить лише задоволення - гіркоти майже немає, в смаку карамелька, підсмажений солод. Це пиво виявилось кращим за деякі британські елі, а зважаючи на його ціну в порівнянні з аналогами - просто шик.


Поділ - Парове 1872
11%, алк. 4.0%
Чомусь більшого очікувалось від темного, але напівтемне сподобалось набагато більше. Аромат не такий карамельний, як в темного, відчуваються горіхові нотки. Смак досить збалансований, винний, без зайвої кислинки, гармонійно поєднується з ароматом. Досить приємне враження залишили обидва сорти. Чекаємо їх у Львові.

2 коментарі: