пʼятницю, 18 листопада 2011 р.

Порівняльна характеристика сортів Old Bobby

2 цікаві сорти від російської "Балтики" в оригінальних пляшках ємністю 0,568 (на кольєретці пише, що це дорівнює англійській пінті). Абсолютно схожі за характеристиками - 11.0% густина і 4.5% алкоголю (хоча на українській наклейці Лагера вказано, що він має 4.8% алкоголю). Відрізняються тільки наявністю в складі Елю солоду ячмінного карамельного і цукру.

Old Bobby Ale
11%, алк. 4.5%, 0.568л
Має аромат карамельки, дуже солодкий, напевно дається взнаки наявність цукру. Після такого аромату очікуєш щось солодке, але з першим ковтком солодкавість замінює приємна легка гіркота. П"ється доволі легко, але от запах дещо обманює - ну дуже він солодкий. Взагалі, таке враження, що це їхній ж лагер, розбавлений карамеллю, хоча в оригіналі ель і лагер варяться зовсім по-різному: ель - продукт верхового бродіння, лагер ж вариться за складнішою технологією низового бродіння при нижчих температурах ферментації. Загалом пиво хороше, хоча навідміну від оригінальних англійських елів відчувається дещо штучність в смаку, тобто називають елем пиво, що елем не є.



Old Bobby Lager
11%, алк. 4.5%, 0.568л
З цим сортом все інакше. Має традиційні складові - вода, солод і хміль. Аромат досить приємний, хмелевий, не різкий. В принципі смак також. Бокал випивається досить швидко і легко.

Немає коментарів:

Дописати коментар