понеділок, 7 листопада 2011 р.

Eurotrip

Недавно дружина була в рекламно-розважальному турі по Європі - Будапешт, Відень, Любляна, Верона, Серміоне, Венеція. Працює вона в туристичній сфері,то ж покататись було і цікаво і корисно для роботи. Мені ж з цієї подорожі дісталось кілька сортів пива.


Італія
Італія як і Франція славляться своїми винами. Пивна культура в них не так розвинена, тому якогось видатного пива в них немає. Ну що ж, будемо пробувати те, що є.

Peroni
алк. 4.7%, 0.66л
Peroni - найбільш популярний сорт і Італії. Я не очікувати чогось особливого від масового пива і це таки виправдало себе. На смак це звичайни євролагер, без зайвих відтінків в смаку. Загалом добре підходить, щоб вгамувати спрагу влітку.


Angelo Poretti Splügen
алк. 4.8%, 0.66л
Пивоварня Angelo Poretti належить до Carlsberg Group. Сам сорт виявився цікавішим за Peroni - прозорий колір, піна густіша і вища. Смак м"якший за Peroni, більш солодовий, освіжаючий.


Австрія
Австрія є цікавішою з точки зору пива загалом, ніж Італія, так і з точки зору привезеного мені пива. Австрія ж межує з Німеччиною і Чехією - країнами з відомою пивною культурою і пивним етикетом.

Gösser Natur Radler
алк. 2.0%
Це такий собі бірмікс від Gösser. Згідно з етикеткою в складі 40% пива і 60% лимонаду. В смаку ні пива, ні будь-якої гіркоти зовсім не відчуваєтсья, лише кислинка лимонаду. Дуже прижмний бірмікс, нема хімічних ароматизаторів ні в смаку, ні в запаху. Я б таке спеціальне пиво пив влітку з задоволенням.


Stiftsbräu Schankbier
алк. 4.2%
Пиво з легкою хмелевою гіркотою і приємнии ароматом. П"ється доволі легко.


Wieselburger Stammbräu
алк. 5.4%
Від цього пива явно очікував більшого. Внутрішня інтуіція підказала, що stammbräu перекладається як "парове", але онлайн-перекладачі це не підтвердили.
Так от, колір і піна класні. На смак трішки водянисте, не дуже гірке, з легким пряним післясмаком


Edelweiss Hefetrüb Weissbier
алк. 5.3%
Класичне нефільтроване пиво. Піна висока, стійка, ароматна. Пшеничний запах з хлібними нотками. На смак м"яке, пшеничне з фруктовими нотками. В післясмаку відчувається банан і хміль. Як на мене то трішки забагато вуглекислого газу.



Німеччина
Італія як і Франція славляться своїми винами. Пивна культура в них не так розвинена, тому якогось видатного пива в них немає. Ну що ж, будемо пробувати те, що є.

Oberdorfer Weissbier
алк. 5.0%
Пиво зварене, згідно закону про чистоту пива 1516 року, про що говориться на етикетці. І що ж тут сказати - на смак так і є. Я, наприклад, не зміг би відрізнити це пиво скажімо від того ж нефільтрованого Paulaner. Пивна шапка висока, липне до стінок бокала. Смак рівний, кислуватий, освіжаючий... який і має бути в нефільтрованого пива.



Є ще 2 сорти з туманного альбіону - один з шотландськї пивоварні Belhaven, інший - міцний ель з Едінбурга. Але на них хочеться докладніше зупинитись, тому вони будуть віддегустовані пізніше

Немає коментарів:

Дописати коментар