середу, 13 січня 2016 р.

New Year - New Beer


Mikkeller Big Worster
алк. 16.5% 

Продовжую хорошу традицію святкування Нового року без шампанського, зате зі смачним пивом. І якщо минулого року це був класний Goudenband від бельгійців Liefmans, то цього року я наливав в бокал ячмінне вино Big Worster, зброджене шампанськими дріжджами до 16.5% алкоголю (хоча перші варки мали ще більше - 17.3% спирту).

Золотисто-помаранчева рідина покривається тоненькою білою піною, яка швидко зменшується в товщині до плівки. З бокалу вивільняється складна ароматика - суміш сухого шампанського, карамельок, меду і все це огорнуте алкогольними тонами.

На смак дещо солодкаве, винне, є щось від сидру, шампанського, білого вина, алкоголь, звичайно відчутний, але дуже м'який та делікатний як для такої міцності. П'єтсья на диво нормально, хоча великий ковток зробити тяжко, та і навіщо - таким пивом треба насолоджуватись поволі.

Можливо, дещо не вистачає хмельку - все ж таки стиль заявлений як барлівайн в американському стилі, але це сповна компенсується цікавим ароматом та смаком. До речі, наразі - найміцніше пиво, яке доводилось пити :)


Немає коментарів:

Дописати коментар