пʼятницю, 4 вересня 2015 р.

Римські канікули


Raduga Roman Holidays
алк. 5.0%

Польський контрактний бровар Raduga дає своїм пивам різні кінематографічні назви і сьогоднішнє пиво - Roman Holidays відсилає нас до фільму 1953 року з Одрі Хепберн. Але цікаве воно не цим, а тим, що по стилю, який вказують пивовари на етикетці - це black witbier (чорний вітбір). Ніколи до цього не доводилось зустрічати пива в такому стилі, але якщо дункельвайцени - звичайна річ, то чому не зварити нуарвітбір :)

Окрім, в принципі стандартних для вітбірів, коріандру та цедри апельсина, тут використано шоколадний солод, а з хмелів - німецький Magnum та новозеландський Wakatu. Заявлена гіркота - 20 IBU.

Отже, переливаємо в бокал - пиво чорного кольору, непрозоре, пінка тонка, ніжна, не дуже стійка. В ароматі явно відчувається шоколад і на фоні легкі цитрусові ноти (напевно від охмелення Wakatu). Насправді, від класичного вітбіру тут мало, що є. Ну що ж - пробуємо. В смаку вже шоколадність урівноважується цитрусовою кислинкою, п'ється добре. Читав, що дехто порівнює це пиво з black IPA по стилістиці, але мушу не погодитись. Так, охмелення є, але до IPA явно не дотягує. А так загалом - цікава варіація на тему witbier.

Немає коментарів:

Дописати коментар