пʼятниця, 18 жовтня 2013 р.

Кіпрська відпустка

Останні кілька років беру відпустку восени - море все ще тепле, сонячно, народу менше. Так сталось і цього разу. Оскільки в вересні не вийшло - до останнього надіявся з'їздити на Октоберфест, але не склалося, тому в відпустку довелося йти на початку жовтня. Відпустка починалась в п'ятницю, тому, коли співробітники йшли обідати, я був на висоті 10 кілометрів з -52°C за вікном, щоб майже за 3 години опинитись в літі. Ларнака зустріла приємними +30 і така температура протрималась тиждень, поки я там був.


Кіпр - маленька острівна країна площею 9тис. км² (для порівняння - площа Львівської області майже 22тис). Офіційні мови - грецька та турецька, але зважаючи на те, що Кіпр довгий час був Британською колонією і до цього часу на острові є британські військові бази, англійську тут розуміють майже всі.
Перші кілька днів були присвячені відсипанню, купанню та засмаганню.






Далі зайнявся "бірхантерством" - вирушив по місцевих пабах в пошуках цікавого пива, та й поповнювати колекцію етикеток новою країною потрібно було.

The Bailey Irish Pub
Розташований на алеї біля моря, поруч з середньовічною фортецею. Має досить великий літній майданчик, великий проектор для перегляду футбольних матчів. Крім місцевого пива, був також Guinness, Kilkenny, Hoegaarden, Heineken і Stella Artois. Я зупинив свій вибір на темному Hofbräu. У Львові можна знайти 4 сорти від цієї пивоварні - Original, Münchner Weisse, Münchner Schwarze Weisse і Oktoberfestbier.


Ну і інтер'єр самого пабу:
















Stone Age Pub

Далі в затишному провулку натрапили на досить цікавий паб, з назвою Stone Age Pub. Він ще був закритий - готувалися до вечірнього виступу якоїсь групи, але вдалось поспілкуватись з власником і отримати в подарунок бокал.












Вся барна стійка заліплена ось такими записками відвідувачів і туристів. Ми теж залишили вітання з України.







The Brewery

Ще одна цікава місцина. Розташована недалеко від Bailey пабу. Як неважко здогадатись з назви - міні-пивоварня, де варять і продають своє пиво. Загалом в меню 5 сортів, однак не було темних.













Jam & Cheese
Ну і наостанок - найцікавіший заклад, де вдалось побувати. Назва не дуже цікава, і напевно, пройшов би повз, якби не зауважив в бармена, який виносив стільці, футболку з написом "Beer for punks" - слоган компанії BrewDog.

Виявилось, що це кафе з непоганим асортиментом крафтового пива. Знайшов я це кафе в передостанній день і там же і залишив гроші, що залишись :)


На жаль, ці пляшки - це лише для декорації. З BrewDog в асортименті було лише 5A.M., який я і пив недавно в Україні. До речі, крайня справа - Tactical Nuclear Penguin в 2009 році було найміцнішим пивом у світі - 32% алкоголю. І колись я його таки спробую :)


А ось те, що було в них з пляшкового

Крафтові американці - Flying Dog та Anchor Brewery, датчани Mikkeller, шотландці BrewDog. Кілька бельгійців, частину з яких можна купити і в Україні.


Взяв собі 5 пляшок і бокал.


10 коментарів:

  1. Так що мені з тим робити? Адресу на отримувача, чи як.. Шось придумай. бо викину.

    ВідповістиВидалити
  2. відправив адресу повідомленням

    ВідповістиВидалити
  3. чьотко так можна загуляти на Кіпрі )
    а пивко з 32% алкоголю я би скуштував би

    ВідповістиВидалити
  4. так-так. самому цікаво. виготовлено з застосуванням технології виморожування "лишньої" води для того, щоб підняти рівень алкоголю


    до речі, є інформація, що BrewDog скоро має з'явитись в продажі у Києві. Головне, щоб ціна не кусалась - за кордоном пляшечка "пінгвіна" коштує 65 євро за 0.375л

    ВідповістиВидалити
  5. ага ціна ще та
    і ролик не то що наша гівнотрешова реклама

    ВідповістиВидалити
  6. я чув про міцніше пиво, Агмагедон називається
    http://prikol.trigintaunum.com/n/201211/armageddon__-_naymicnishe_pivo_v_sviti/

    ВідповістиВидалити
  7. так-так. зараз є і міцніші пива - тому я там і написав про 2009 рік :)
    до речі, ти до Польщі не плануєш їхати ?

    ВідповістиВидалити
  8. Кльово!

    Згадався пабчег в Рейк'явіку, в якому була стійка зі сотнею найрізноманітнішого крафтового пива з чудовими етикетками.
    Довелося звідки в прямому розумінні втікати, щоб мати за що добратися з Варшави до Львова.

    ВідповістиВидалити
  9. так-так. шкода, що в нас по так званих "пабах" лише чернігівське або оболонь (

    ВідповістиВидалити