Давно не писав про домашнє пиво. Недавно мав змогу скуштувати 2 сорти від знайомого колекціонера і по сумісництву - домашнього пивовара Іллі із Запоріжжя.
Одне - з використанням кропиви, інше - american pale ale з сухим охмеленням хмелем Apollo.
Для цього пива кропиву збиради на острові Хортиця (як я вже писав вище)
фото - з фейсбука Іллі
Filthy Beard - Stinger
алк. 3.8%, 10.0%
Аромат доволі свіжий, кропива добре відчувається в запаху. До речі, при варці також було використано імбир. П'ється доволі (густина 10%), відчувається легка кислинка, гіркота, пощипування язика і піднебіння (від кропиви ?). Гіркота продовжується в післясмаку, залишаючи приємне враження. Цікавий екземпляр
Filthy Beard - R2D2
алк. 5.0%, 13.5%
Виглядає класно - темно-бурштиновий колір, невисока стійка піна. Після відкриття пляшки кімнату заповнюють казкові аромати - тропічні фрукти (грейпфрут, мандарин), квітково-цитрусові нотки (дається взнаки сухе охмелення, все-таки Apollo має 19% альфа-кислот). Тіло пива достатньо густе, але п'ється добре. В смаку цитрус, гіркота, яка більше посилюється в післясмаку і довго і приємно тягнеться.
Це не перше пиво від Іллі, яке я п'ю - до цього були ще червоний ірландський ель, зварений до дня святого Патріка і dunkelweizen. Ірдандський ель був одним з перших експериментів і був дуже "домашній", з маслянистітю та неприємною гіркотою, а от темний вайцен не пережив дорогу, тому він без оцінок. А от ці 2 сорти залишили приємні враження.
Ах какие этикетки))
ВідповістиВидалитиКрутий дизайн етикеток :)
ВідповістиВидалитиПрикольно, що людина має хист в домашніх умовах створювати таку смачну, судячи з красномовного опису, красу.
аж слинка потекла)
ВідповістиВидалитиприкольно:)
ВідповістиВидалитида, мне тоже очень понравились :)
ВідповістиВидалитиага )
ВідповістиВидалитив нас багато-хто варить пиво вдома, я теж над цим задумуюсь, але щось руки не доходять :)
так-так, це було смачно ;)
ВідповістиВидалитикруто було б певно вдома мати свою міні-пивоварню :) бачила колись такі штуки в інтернет-магазинах побутової техніки, але думала що то речі з категорії товарів з телемагазину - цікаві, але не корисні.
ВідповістиВидалитипереважно те, що продають - дороге і малоефективне. вкінці-кінців все звести можна до простої варки в кастрюльках та великого бутля (як домашнє вино бродить) або відерця з харчового пластику. щось таке )
ВідповістиВидалитияк зберусь з силами - буду викладати сюди свої експерименти з домашніми варками
Звучить як система для самогоноваріння :) дві-три кастрюльки, з'єднані парою трубок - і вуаля!))) Концентроване щастя в домашніх умовах.
ВідповістиВидалитиЕксперименти викладати обов'язково, бо дуже цікаво як процес варки відбувається не в промислових масштабах. І головне, який результат :)
Підскажіть, як можна зв'язатись із виробником даного пива? (номер телефону або email)
ВідповістиВидалитину це домашній пивовар, який варить пиво в себе на кухні в кастрюльках. за одну варку виходить 20-24 літри пива, сумніваюсь, що щось ще залишилось
ВідповістиВидалитиВот он я, связывайтесь)
ВідповістиВидалитиАндрею спасибо за хороший отзыв.
Як можна зв'язатись з вами?
ВидалитиДуже круто,що в моєму місті варять таке пиво)
ось він - https://www.facebook.com/ilyakopturov?fref=ts
Видалитикоментар і було зроблено через фейсбучний акаунт, але видно, при переїзді з livejournal щось пішло не так...
Якщо Ви з Запоріжжя, то рекомендую ось ще - https://www.facebook.com/HoppinessClub
На здоров'я. Присилайте пива ще :)
ВідповістиВидалити