вівторок, 24 вересня 2013 р.

Посиденьки у Візарда 2

Минулої неділі заходив до . Скуштував кілька нових для себе сортів.


Norrland Guld
алк. 3.5%
Почали з шведського. Це пиво з малим вмістом алкоголю, яке виявилось звичайним євролагером. Ніби все "на місці" - і гіркота, і помірна карбонізація, але якоїсь ізюминки в пиві нема. Не запам'яталось.


Browasr Kormoran - Orkiszowe z miodem
алк. 5.1%, 14.5%
А чи є серед моїх френдів знавці польської ? Що таке orkiszowe ? Знайти адекватного перекладу так і не зміг. На етикетці пише, що в складі 55% ячмінного солоду і 45% orkiszowego. Щодо самого пива - то і в смаку і в запаху все займає мед. За ним тяжко вловити ще щось. Як на мене - то з ним переборщили тут. Дуже солодке, навіть приторне. Зате сподобалось дружині.


Browasr Kormoran - Orkiszowe
алк. 5.1%, 12.5%
Далі було просто orkiszowe, вже без меду. Судячи з вигляду пива - orkisz це пшениця, чи якийсь сорт пшениці. Пиво на колір непрозоре, з легким дріжджовим осадом і невисокою піною. Смак - легкий, гіркуватий, з невеликою кислинкою. Загалом - непоганий освіжаючий сорт для літа.


Okocim - Dozynkowe
алк. 5.2%, 11.0%
Останнім продегустованим нами сортом було дожинкове від польського пивгіганта Okocim. Сезонне пиво, випущене в серпні, в час початку збору врожаю. Загалом пиво розчарувало - нецікаве і однотипне. Як видно на фото - піна швидко зникла. Смак теж невиразний, трішки гіркуватий, порожнистий.

3 коментарі:

  1. orkiszowe як прикметник - то вроді щось з пророщеної пшениці. або просто з пшениці.

    ВідповістиВидалити
  2. десь був нагуглив, що то сорт пшениці, який зараз не вирощують через неефективність чи щось таке. оскільки я далекий від польської мови, то адекватно перекласти не зміг )

    ВідповістиВидалити
  3. до речі, вулиця Сурікова - то такий край світу, що я туди, певно, не виберуся. тож буде тільки "Оскар"

    ВідповістиВидалити