середу, 3 липня 2013 р.

Інь і янь

Завалялись в мене вдома 2 пляшечки 0,75л - одна ще з дня народження (колеги подарували на роботі), іншу взяв для етикетки. Отож влаштували з імпровізовану дегустацію.

Saint Landelin - Blanche
алк. 4.5%, 0.75л
Отже першим був бланш з Франції - біле пиво. Після наливання в бокал утворюється досить висока, крупнозерниста піна. Запах свіжий, з нотками лимона. В пиво при виробництві додається лимонна цедра, що і відчувається в смаку. Також присмак коріандру, пиво ніжне, освіжаюче. Добре пити в спеку.


Kasteel - Donker 11
алк. 11.0%, 0.75л
Далі - міцний бельгійський темний ель. Піна майже зразу зникає, що і не дивно при такому всмісті алкоголю. Смак досить густий, насичений, солодкий з домішками різних фруктів. Післясмак досить різкий, терпкий, алкогольно-зігріваючий. Мушу сказати, що пиво зовсім не літнє - добре пити зимовими вечорами. Та й бокал для нього підібрав не підходящий, що теж завадило насолодитись цим пивом

5 коментарів:

  1. Друге пили в Амстердамі :)
    Хотіла б привезти пива в подарунок, але а) валіза забита по саме післязавтра; б) через кордон не пустять. Тож привезу лише декелі/етикетки.

    ВідповістиВидалити
  2. як не пустять ? прекрасно через кордон пускають, просто влом таскати скло - по собі знаю...
    Але мені і етикеток буде достатньо )

    ВідповістиВидалити
  3. літра важкого алкоголю (або 2 легкого) ніби ліміт на людину. це з того, що можна провезти легально. і так, влом скло таскати :)

    ВідповістиВидалити
  4. пхех... з останньої поїздки привезли - пляшку рому, пляшку мартіні, пляшку віскі, 10 пляшок пива на 2-х з візардом

    ВідповістиВидалити