вівторок, 27 листопада 2012 р.

Свято наближається - 2

Чернігівське - Різдвяний вечір
алк. 3.9%, 12%
В минулому пості я писав про Різдвяне від Львівського (щоправда, зварене на київському "Славутичі"). А сьогодні - дзеркальна відповідь від їх конкурентів на українському пивному ринку -  з СанІнБев, пиво "Різдвяний вечір."
Для мене є дивною етикетка - годинник з за 5хв північ ну ніяк з Різдвом не асоціюється... ну але їм там на сході далеко до наших традицій, хоча могли б пошукати - інформації в інтернеті повно, або запитати в компетентних людей.
Напис на контр-етикетці говорить: "Спеціально до свят наші пивовари зварили чудове напівтемне пиво з поєднанням класичних пивних інгрідієнтів і традиційних зимових спецій — кориці, імбиру та гвоздики — з тонкими нотками шоколаду та гарбуза." В складі зазначено спеції - імбир, кориця, гвоздика.
Склад доволі багатообіцяючий, та ще й сорт напівтемний. Так зразу тяжко і пригадати, хто варить напівтемне пиво з наших пивзаводів (на думку спадає лише "Мгарське" від Полтавпива, але його зараз, здається, не випускають).
Смак дуже розчарував... Звичайне Чернігівське світле, в післясмаку - обіцяні нотки гарбуза, однак це все перебивається тим же смаком чернігівського. Ледь допив. Більше не візьму
Добре, що це сезонне пиво і його не будуть варити на постійній основі. А шкода, могли б щось вартісне зварити до свята.

9 коментарів:

  1. Чернігівське шось темне не варили вже років 10, чи не більше.
    із напівтемних одразу пригадую Поділ із його Паровим (темне, напівтемне, світле)
    нещодавно пив від донецького(!) Доброго Шубіна напівтемне
    http://dobavkam.net/sites/dobavkam.net/files/styles/big/public/foodstuffs/pivo_shubin.jpg
    А Різдвяне від Львівського сподобалось, не чекав, що на київському заводі щось нормальне вийде

    ВідповістиВидалити
  2. ну в Чернігівського Багряне ще недавно було...

    о, точно. Парове напівтемне. воно у Львові є лише в одній точці (наскільки я знаю), тому і не спадає на думку так зразу.

    А щодо Шубіна - цікаво... де брав ?

    ВідповістиВидалити
  3. о, Баргяне, так. Свого часу (2003-2004) багацько його пив. Тоді ще й Славутич Червоне було. Кілька років випадково купив та вирішив глянути склад (після того, як почав пивом дійсно цікавитись, а не лише пити) - вжахнувся, більше не повторював помилки)

    Шубіна брав, як це не парадоксально - у Донецьку, у Києві поки шо не траплялось.
    Доречі, доволі смачне темне пиво, із традиціним складом, без усіляких паток та круп

    ВідповістиВидалити
  4. Зайшов написати про Парове, а випередили.

    Загалом добре, що хоч шось під НР роблять.

    ВідповістиВидалити
  5. як на мене - то краще би зварили нормальне напівтемне пиво, а не щось незрозуміле до нового року

    раніше постійно львівський портер на Різдво зі святковою етикеткою випускали, було добре

    ВідповістиВидалити
  6. парове в кнайпі фест є
    15 чи 16 грн за пляшку

    ВідповістиВидалити
  7. тобто львівське різдвяне краще?))

    ВідповістиВидалити
  8. якщо порівнювати саме ці 2 сорти - то так... як на мене Різдвяне краще

    ВідповістиВидалити