Чернігівське - Різдвяний вечір
алк. 3.9%, 12%
В минулому пості я писав про Різдвяне від Львівського (щоправда, зварене на київському "Славутичі"). А сьогодні - дзеркальна відповідь від їх конкурентів на українському пивному ринку - з СанІнБев, пиво "Різдвяний вечір."
Для мене є дивною етикетка - годинник з за 5хв північ ну ніяк з Різдвом не асоціюється... ну але їм там на сході далеко до наших традицій, хоча могли б пошукати - інформації в інтернеті повно, або запитати в компетентних людей.
Напис на контр-етикетці говорить: "Спеціально до свят наші пивовари зварили чудове напівтемне пиво з поєднанням класичних пивних інгрідієнтів і традиційних зимових спецій — кориці, імбиру та гвоздики — з тонкими нотками шоколаду та гарбуза." В складі зазначено спеції - імбир, кориця, гвоздика.
Склад доволі багатообіцяючий, та ще й сорт напівтемний. Так зразу тяжко і пригадати, хто варить напівтемне пиво з наших пивзаводів (на думку спадає лише "Мгарське" від Полтавпива, але його зараз, здається, не випускають).
Смак дуже розчарував... Звичайне Чернігівське світле, в післясмаку - обіцяні нотки гарбуза, однак це все перебивається тим же смаком чернігівського. Ледь допив. Більше не візьму
Добре, що це сезонне пиво і його не будуть варити на постійній основі. А шкода, могли б щось вартісне зварити до свята.
Чернігівське шось темне не варили вже років 10, чи не більше.
ВідповістиВидалитиіз напівтемних одразу пригадую Поділ із його Паровим (темне, напівтемне, світле)
нещодавно пив від донецького(!) Доброго Шубіна напівтемне
http://dobavkam.net/sites/dobavkam.net/files/styles/big/public/foodstuffs/pivo_shubin.jpg
А Різдвяне від Львівського сподобалось, не чекав, що на київському заводі щось нормальне вийде
ну в Чернігівського Багряне ще недавно було...
ВідповістиВидалитио, точно. Парове напівтемне. воно у Львові є лише в одній точці (наскільки я знаю), тому і не спадає на думку так зразу.
А щодо Шубіна - цікаво... де брав ?
о, Баргяне, так. Свого часу (2003-2004) багацько його пив. Тоді ще й Славутич Червоне було. Кілька років випадково купив та вирішив глянути склад (після того, як почав пивом дійсно цікавитись, а не лише пити) - вжахнувся, більше не повторював помилки)
ВідповістиВидалитиШубіна брав, як це не парадоксально - у Донецьку, у Києві поки шо не траплялось.
Доречі, доволі смачне темне пиво, із традиціним складом, без усіляких паток та круп
Зайшов написати про Парове, а випередили.
ВідповістиВидалитиЗагалом добре, що хоч шось під НР роблять.
як на мене - то краще би зварили нормальне напівтемне пиво, а не щось незрозуміле до нового року
ВідповістиВидалитираніше постійно львівський портер на Різдво зі святковою етикеткою випускали, було добре
парове в кнайпі фест є
ВідповістиВидалити15 чи 16 грн за пляшку
тобто львівське різдвяне краще?))
ВідповістиВидалитиугу... саме там і беру )
ВідповістиВидалитиякщо порівнювати саме ці 2 сорти - то так... як на мене Різдвяне краще
ВідповістиВидалити