субота, 15 жовтня 2011 р.

Нові сорти Leffe

Довгий час у нас з сортів Leffe можна було знайти лише Blond та Brune і лише в пляшці 0.33. Цієї ж осені все змінилось, додалисьще 3 сорти - Radieuse, 9* та Triple. Та й об"єми, в якій можна це придбати теж розширились - є і ж/банки 0.5 і пляшки 0,75. Отож сьогодні про 2 сорти, які вдалось зловити у Львові.

Leffe Radieuse
18.5%, алк. 8.0%, 0.33л
Оцінивши етикетку, очікував якийсь фруктовий напій, на кшталт їхніх ламбіків, темно-чайний колір в принципі теж на це натякав... однак запах різко заставив змінити думку. Перший ковток залишив неоднозначне враження - очікував на легкий, фруктовий ламбік, а отримав міцне пиво з високою густиною, тому перше враження було досить негативним. Однак перечитавши нарешті контр-етикетку, зрозумів з чим маю справу і прийнявся дегустувати далі. В ароматі почали відчуватись легкі фруктові нотки, пряність. На смак відчуваються вишневі нотки, цукровий післясмак, щось схоже на цукрову вату. В принципі спиртозність відчувається, хоча можливо через те, що не дуже люблю міцні пива. Загалом непоганий сорт, щоб грітись зимовими вечорами



Leffe 9°
20.3%, алк. 8.8%, 0.75л
Навчений досвідом від дегустації Radieuse, до девятки від Leffe я був готовий. Як ви здогадались, 9 в назві - недаремно. Це об"ємна частка спирту в пиві. Досить міцне, і густіше в порівнянні з попереднім сортом. Такий вміст алкоголю досягаєтсья завдяки вторинній ферментації пива вже у пляшці. Знову ж таки спочатку на запах відчувається спиртозність, але не така як в наших міцних сортах.
Перший ковток залишив лише гіркоту і спирт в післясмаку. Однак з кожним наступним ковтком відкривається щось нове в смаку, міцність відходить на другий план (знову ж таки кажу, що не люблю міцні пива, тому напевно рецептори пристосовуються), поєднуються гіркота і солодкість. Пиво володіє досить складними смаковими властивостями.


Немає коментарів:

Дописати коментар