вівторок, 18 жовтня 2011 р.

Домашня мініпивоварня з Луганська

Отже зовсім випадково дізнався про Луганську home brewery і написав власнику, щоб роздобуток етикеток в колекцію. Власником пивоварні виявився досить таки товариський чоловік на ім"я Сергій (до речі, теж має свій блог - http://pivovar-lugansk.livejournal.com, раджу почитати. там він описує нові експерименти, асортимент і т.д.). Ми з ним розговорились і я таки замовив в нього пиво. Пивоваріння є його хоббі, тому сорти в нього досить часто міняються, хоча загалом асортимент досить великий. Та й в принципі багато в домашніх умовах зварити не можна. Замовив я переважно темні сорти, ну і цікавинки зі світлих.


Пиво ручной работы - Фруктовый эль
10%, алк. 4.0%
Спочатку подумав, що пиво зіпсулось - так кислило. Однак, коли дріжджі осіли, відчув приємний фруктовий запах. Хмелева гіркота зовсім не відчувається, перебивалась фруктовим присмаком. В принципі і не скажеш, що бірмікс, але і до пива як на мене далеко... В принципі спробувати було цікаво.



Пиво ручной работы - Янтарный эль
11%, алк. 4.4%
Коли налити пиво в бокал, то відчувається той же самий кислуватий запах, що і було з фруктовим елем. Однак треба просто дати дріжджам відстоятись в бокалі (за словами Сергія, вони своє пиво не пастеризують, однак завдяки дріжджам може зберігатись до 6 місяців при кімнатній температурі).
Колір дуже класний, бурштиновий якщо дивитись на світло. Запах складний - суміш хмелю, шоколаду і коньяку. На смак - дуже гірчить, післясмак дуже терпкий. Я люблю пробувати нові сорти, особливо темні елі, але не знаю чи цей сорт ще раз замовлю. Досить неоднозначне враження



Пиво ручной работы - Хугарден игристое
10%, алк. 4.0%
Це пиво позиціонується як "дамське", так сказати "пивне шампанське", якщо звичайно можна вживати такий термін. Піна - густа, висока, на смак легке, майже не відчувається гіркоти, багато бульбашок, як в шампанському, ледь помітні фруктові нотки. В складі зазначено - чорний перець, коріандр, шкірка грейпфрута та апельсина. Загалом сорт хороший, але не мій стиль. А от дружині сподобалось.



Пиво ручной работы - Кофейный стаут
14%, алк. 5.7%
Дуже смачне пиво. На запах відчувається аромат кави, трішки шоколадку і карамелю. Після такого шикарного аромату очікується більше, та все ж смак - бомба. Аж не віриться, що в нас можна зварити щось на рівні англійських стаутів. Чесно кажучи це пиво перепльовує навіть деякі британські аналоги. Якщо наступного разу буду замовляти пиво в Сергія - то цей сорт візьму ще раз обов"язково.



1 коментар:

  1. В ЮСА подібні "домашні" пивоварні - досить поширена практика. Не знала, що схожі починання існують і в Україні. Приємна несподіванка:)

    ВідповістиВидалити