неділя, 9 лютого 2014 р.

Безалкогольне пиво

Отримати безалкогольне пиво на сьогоднішній день можна трьома способами.
Перший - зупинка процесу бродіння, коли певним чином в процесі приготування впливають на дріжджі (пониженням температури). Це спричиняє те, що не всі цукри бродять, але це трохи впливає на смак пива, роблячи його солодким.
Другий спосіб - так звана вакуумна дистиляція (або ж випарювання). Цей спосіб полягає у тому, що в уже готового пива (алкогольного) спирти просто випарюютсья. Так як температура кипіння (і очевидно випаровування) в алкоголю нижче, ніж у води - тому спирти випаровуються, залишаючи безалкогольне пиво. Цей спосіб також впливає на смак, так як пиво ще раз нагрівається.
Третій спосіб - мембранний. Готове пиво проганають через спеціальні фільтри - мембрани, які затримують молекули спирту.

Clausthaler
алк. 0.29%, 7.1%
Такі характеристики густини і алкоголю вказані на українській наклейці, на оригінальній етикетці такої інформації знайти не вдалось. Clausthaler - досить популярне безалкогольне пиво у світі, має багато нагород, одна з яких - премія дегустаційного конкурсу World Beer Awards, який є досить престижним.
Щодо самого пива - в ароматі солодово-зернова солодкавість, яка в принципі притаманна всім безалкогольним сортам. В смаку та ж солодкавість від пивного сусла і зовсім трішки хмелю.


Estrella Damm N.A.
алк. 0.0%
Наступне пиво - від іспанського виробника. Назва перекладається як "Зірка" і та ж зірка прикрашає банку. В складі зазначено кукурудзу та рис. Аромат схожий до Clausthaler, однак трішки слабший. На смак - дуже легке, з невеликими тонами солоду з майже невідчутним післясмаком. Думаю, якщо пити його на жаркому барселонському пляжі, то можна і не відчути, що п'єш пиво.


Faxe Free
алк. 0.0%
Аромат, окрім очікуваного солодового, містив якісь неприємні посторонні тони (сірка ?). Воно ж відчувалось і в післясмаку. Тіло пива щільніше за попередні два сорти і, якби не ця "посторонка", можна було б подумати, що п'єш якийсь невиразний євролагер, а не безалкогольне пиво. Однак ці дефекти в ароматі змазали загальне враження від пива і данці розчарували.

2 коментарі: