неділя, 1 квітня 2012 р.

Панське пиво з міні-пивоварні в Франківську

Досить довго не писав, тому сьогодні спробую виправитись і написати багато.
Нещодавно завдяки  мені до рук потрапило 3 сорти пива "Панське". Це міні-пивоварня в Івано-Франківську, відкрита вкінці 2011 року, їхній сайт, на жаль, поки-що в стадії розробки. Пивоварня має в асортименті 4 сорти - пілс, преміум, чорне і пшеничне біле. Розливають виключно в скляну тару, що є дуже дивним як для міні-пивоварні. Легко бачити, що дизайн етикеток цілком вкрадений у відомого німецького пива, можливо для привертання уваги покупців.
Отже, перейдемо до самого пива.
Панське - Black
алк. 5.8%, 14%
Має приємний темний колір, середньозернисту піну. Аромат досить виражений, чіткий - палений солод і карамель. Після такого класного і інтригуючого аромату, смак здається трішки прісним. Хотілося б чогось багатшого. Однак через кілька ковтків смак розкривається - гіркота смаженого ячменю і солодкавість карамельного солоду. Пиво легко п'ється і залишає приємний післясмак. Дуже хороше пиво.


Панське - Hefe-Weissbier
алк. 5.5%, 12%
Пиво має гарний золотистий колір, непрозоре, що характерно для пшеничних сортів, піна довго тримається, м'яка, приємна на смак. Аромат досить різкий, пряний, освіжаючий, в кращих традиціях німецьких вайсбірів. Смак досить рівний, пшеничний з приємною кислинкою. Загалом досить хороше нефільтроване пиво. Одне з найкращих в своєму виді українських.


Панське - Premium
алк. 5.3%, 12%
І останній сорт, який мені довелось продегустувати - преміум. Досить цікаве пиво - тут гіркота переплітаєтсья з якоюсь приємною солодкавістю в смаку. Загалом досить хороше, освіжаюче.


P.S. Буду на вихідних у Франківську, дуже хочу забігти на цю міні-пивоварню (скуштувати їхній четвертий сорт) і на "Паровий бровар Станіславова". Якщо вдасться - чекайте звіт.

3 коментарі:

  1. Наразі достатньо якісний продукт. Шкода, шо ціна на всі сорти Панського не настільки загальнодоступна, щоб конкретно на нього присісти.

    ВідповістиВидалити
  2. погоджуюсь...
    та й розповсюджено воно теж не дуже - це мені привезли з Буковеля.
    До речі, акційне - збери 10 етикеток і виграй відпочинок :)

    ВідповістиВидалити
  3. Таки так, мабуть, з українського - одне з найкращих (якщо не найкраще) на даний момент.

    ВідповістиВидалити